Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Vips mingler – Hundetrener Siv Svendsen

Vips mingler

Siden jeg starter som nr 2 med Kry hadde jeg masse tid til å ta ut Vips og la ham få kjenne på miljøet og trene litt inne i hallen.
Han er ikke den mest miljøsikre hunden jeg har, så han trenger mye mingling og trening på ulike steder.
På denne filmen hadde han vært ute en gang tidligere, men da hadde han mest bare minglet litt og kikket på fra buret. Dette er fra slutten av dagen, etter fellesøvelsene. De fleste hadde dratt hjem fra utstillingsringene få vi fikk stor plass til å trene på, men det var fortsatt en del støy og forstyrrelser. En perfekt treningsøkt.

Jeg starter med lek, dere kan se at han ikke henger særlig godt i leken og er nok litt berørt av alt rundt. Hadde jeg tenkt meg om ville jeg fått noen til å holde ham for meg så jeg kunne tatt en jaktinnkalling første gangen så jeg var sikker på at jeg fikk god fart og fint fokus.
Det gjorde jeg imidleritdig ikke, og han kommer bare luntende når jeg kaller inn. Vanligvis når han kommer i et dårlig tempo bruker jeg å løpe fra ham og vifte med leken, men det var det ikke plass til her. Derfor prøver jeg bare å vise ham at; Oj, det var dårlig. Du får bare nesten leken, prøv hardere neste gang!
Etter et par repetisjoner kommer fokuset, selvsikkerheten og deretter farten. Akkurat hva jeg ville oppnå, å få ham til å kjenne seg trygg og glad og kjenne igjen det vi gjør hjemme på trening.

Siste repetisjon tester jeg en innkalling med stå for å se om han er fokusert, den er ikke perfekt men den er bra og ikke minst klarer han å akselerer opp i fart helt inn etter stoppen.
Verdifull treningsøkt og verdifull erfaring for den lille ungdommen.