Treningsvideo

IMG_0528

 

Som alltid når jeg ikke KAN gjøre noe, så VIL jeg gjøre det.
Akkurat nå er jeg på ferie i Roma med min lillesøster. Fire dager med bare god mat, spennende butikker og full avslapping…

Bortsett fra at jeg ikke klarer la være å komme på så innmari mange smarte løsninger på hvordan jeg skal gjøre ting i treningen. Plutselig vet jeg akkurat hvordan jeg skal gjøre med den ene detaljen i fot treningen for at det ikke skal gå utover helheten, hvordan jeg skal få trene på at Vips låser seg uten at det går ut over øvelsen, hvordan jeg skal legge opp treningen neste gang jeg skal gjete og og og …..
Jeg antar at det må være en bra ting å variere hva man gjør og kanskje blir det ekstra bra treningen når jeg først kommer tilbake og får LOV å trene igjen.

Mens jeg venter på at feriemoduset skal innta meg kommer derfor en liten treningsvideo av Jim sin fot, først som 8 uker gammel og deretter fra vi var i Sverige for en uke siden.
Når han var liten jobbet jeg nesten utelukkende med godbit. Siden Jim er en ekte godtegris holdt jeg på litt for lenge med godis i hånden og deretter ble han alt for opptatt av mine hender.
Jeg har også jobbet en hel del med posisjon, få ham til å tenke og streve etter å holde posisjonen ved min side uansett. Det hele har vært veldig bra, BORTSETT fra at han tenker alt for mye! Og jo mer han tenker jo langsommere går det.
Posisjonen i foten har derfor vært akkurat litt for langt bak (fant ingen videoklipp av det) og jeg har forsøkt både å gå raskere, belønne lengre fremme og binde ham fast i benet (nei vent, det siste var bare tull) uten at det har gått fortere fremover.

Før jeg kom på trening en dag og fikk den enkle, men akk så selvsagte kommentaren; kan du ikke bare bruke leke da! Jeg er livredd for å bruke leke på foten, jeg er så redd for å få en hund som går for langt frem, klenger eller er for mye på.
Jeg er også veldig redd for å henge meg for mye opp i hvordan mine andre hunder har vært og trene mine nye hunder etter det, og likevel var det akkurat det jeg gjorde.
JIM trenger mer driv i fot treningen så JIM trenger en periode med mer lek i fot treningen, her kan dere se hvordan det begynner å se ut, spesielt siste klippet i filmen er jeg ekstremt fornøyd med!