Treningstevne

Enkel bursdagsmoro

Lørdag ble det arrangert uoffiselt stevne i hundehallen. Det kom som bestilt, jeg bestemte meg for å teste hvordan vi lå an med programmet og om det var like ille som på Bryne der hun falt helt ut.
Vi har ikke hatt mange treningene siden den gang, men like deler helhet og trening med trøkk. Det var på tide å se om det hadde noe for seg.
Målet for dagen var å ikke gire henne opp eller hjelpe henne for mye før jeg skulle sende henne fra meg. Farten var ikke viktig den dagen, jeg ville se at hun faktisk klarte å gjøre øvelsene selv om hun var litt dempet. Dersom hun ikke hadde gjort det hadde jeg allerede planen klar for hva jeg ville gjøre så det ble mer likt som på trening.

Felles sitt og felles dekk gikk strålende. 10 på begge!

Inne i hallen (den er jo ikke så stor) måtte vi gå ganske tett på publikum som satt inntil den ene veggen. Jeg merket veldig godt at det er der den største treningsmengden vår må ligge. Hun falt litt ut når vi kom for nærme og syns det var skrekkelig vanskelig å løpe til kjeglen som stod rett mot ringtauet og tilskuerne.
Utenom gjorde alt hun skulle og vi fikk ingen reprise av forrige stevne. Hurra, jeg er så lykkelig igjen! Når jeg ser på filmen blir jeg så stolt, det ser virkelig fint ut!

På foten (8,5) kjentes veldig bra ut, hun hang på hele tiden og helt om vendingene føltes det ut som det bare fløt på. Filmen viser det samme som jeg kjente, vi er på riktig vei med foten, jeg tror aldri den har sett så fin og jevn ut før. Fortsatt ikke helt i mål, men definitivt på riktig vei.
Lynet; (5) litt mer dempet enn normalt, men mer på enn hun har vært på treningene siden Bryne. Misset et moment, men det er ingen stor greie. Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig fant ut at jeg måtte få henne til å sitte likevel, det hadde mest sannsynlig ingenting for seg. Bortsett fra mitt hjernedrypp var det en fin øvelse.
Innkalling: (8,5) Hun gjorde hele øvelsen helt greit! I motsetning til på Bryne hvor hun måtte ha dobbeltkommando ned og nesten glemte at hun skulle på plass. Jobben min var å få henne til å holde kontakt helt til jeg kommanderte, og det klarte vi fint.
Ruta (9) Her hadde hun veldig lyst til å ikke løpe ut til kjegla som stod mot publikum, men hun gjorde det! Jeg kan ikke beskrive hvor fornøyd jeg er med det! Når hun fikk lov å løpe videre til ruta ser hun faktisk litt lettet ut og gjorde resten helt perfekt.
Apport dirr (9) Hun holder apporten helt til jeg tar den (takk og lov!) selv om hun holder litt løst og jeg egentlig hadde bestemt meg for å trekke litt i den før jeg sa takk (det gjorde jeg ikke) Fremskritt!
Metall (10) Fint! Her holder hun ordentlig godt fast!
Neseprøve (8) Denne slapp hun også på Bryne, men på lørdag holdt hun fint fast! Hurra! Jeg prøver å lære henne å søke fra venstre men ser at hun på en eller annen måte har lært seg det motsatte
Avstand (9) Slurvebakoversitt, men de andre forflytningene gjorde hun finfint. Antydning til lyd på oppsitten, derfor la jeg henne ned igjen flere ganger og derfor passet det også perfekt at vi ble stående og prate med dommeren før jeg fikk gå ut og belønne.
Sum: 277,5 poeng

Vips ble også påmeldt til i hyrten og styrten, han har ikke fått trent noe særlig etter vi var i stavanger, det er Kry som har fått mest oppmerksomhet. Jeg tenkte at vi alltids trenger enda mer stevneerfaring og det blir jo bare som en lang kjede (det er han jo vant til)
Han jobbet som en helt og viste tydelig hva som sitter bra og hvilke deler vi må jobbe videre med.
Felles sitt (10)
Felles dekk (10)
Fot (9)
Sitt under marsj (8) Han falt ut så jeg gav en dobbelkommando for å få ham til å følge med
Innkalling (9,5)
Ruta (9,5)
Hopp apport (9)
Metall (8,5) Brukte litt tid på å ta den opp
Neseprøve (10) Denne har vi fortsatt mye igjen å jobbe med for å fordele verdien. Men han hadde et helt perfekt søk og tok riktig pinne på første konfrontasjon til tross for sin ivrige fart ut.
Avstand (6) Avstanden var veldig fin, han brukte bare en hel del kommandoer på å forstå at det var avstand og ikke dekk og bli 🙂
Helhet (9)
Sum: 284 poeng og en flink gutt!

Det beste var at vi fikk gavekort på treningstid i hallen, en helt super premie!