Training for attitude

Fil 22.10.15, 11.39.11En av mine absolutt viktigste mål når jeg trener hund er at det skal være gøy. Det holder ikke om jeg får til perfekte detaljer om hunden ikke har rett attityd når den gjør det.

Med attityd mener jeg at halen skal gå, hunden skal utføre momentet så raskt den kan og med iver som gjør det spennende og inspirerende å se på.

Nå har Garm vært her i snart 6 mnd, og det har vært en ganske stor omstilling å gå fra Peppy som jeg tror er hunden i mine drømmer til Garm som er like erfaren som en liten valp. Det er bare så lett å glemme når han er så stor, jeg tenker at han burde kunne like mye som Peppy, selv om jeg vet at det ikke er logisk å forvente det.

En stor del av siste tiden har jeg derfor jobbet med å få frem engasjement og bra attityd, eller en bra innstilling til arbeid om du vil.
Jeg har hamstret nye type leker, jeg har vært nøye på når jeg trener og ikke og ikke minst har jeg jobbet litt med hvordan jeg skal lære ham å takle feil i treningen.

For mine hunder vil jeg feil skal bety; prøv igjen enda hardere.
Jeg har derfor klippet sammen en liten video snutt hvor jeg syns jeg får frem så bra hva jeg mener når jeg bruker leken som feilsignal. Er du ikke rask nok får du ikke tak i leken, anstrenger du deg så rekker du ta den.
I videoen kommer dere til å se tre korte snutter av inngangstrening, startene i fri ved fot og venstresvinger.
Hvis dere lurer på hvordan jeg bygger opp fri ved fot har vi laget en skikkelig bra beskrivning på dette nettkurset med video eksempler til hvert steg.

Klikk på bildet for å komme til kurset

Fil 22.10.15, 11.40.16

English

Today Garm has been here for almost 6 months. I have to remind myself every day that even if he is almost the same age as Peppy, he is still a puppy when it comes to experience and training.
I have lately worked a lot on his engagement and his attitude in training. I don’t want my dogs to just to the exercise perfect, I want them to do it with passion.

Training is suppose to be fun, training a competiting I want to show my dogs in a way that everybody is smiling and gets inspired to go home and train more.

One of the things I train a lot is how to tell my dogs they are wrong in training without looing engagement or spirit.
I put together this video with three small sessions where I train coming into heel position, the start in the heel work and left turns.
You will se both how I act when Garm is wrong and how I reward when he is right.

If you wonder how I build my heel work we have made a really good explanation with videos to every step on our online class. Click on the picture to get to the course.

Any other questions about my training, shoot!