Tips 1 for en lekende hund

Jeg regner med alle er overbevist om fordelene med å ha en lekende hund.

Så hva med alle oss som har hunder uten den naturlige leken med i bagasjen? Nemo er jo en sånn hund, så iløpet av disse 10 postene kommer jeg til å bruke både ham, og noen låne hunder for å vise dere hva jeg snakker om.

Tips en i denne serien er: Ikke stress med det! Jeg har møtt veldig mange (og vært en av dem selv) som nesten har truet hundene til å leke. Vi blir så irriterte og har så lyst å få det til at det nesten blir for mye for hunden. Istedenfor at den syns det vi holder på med er morsomt skulle den ønske den heller var et annet sted.

Den aller beste starten er derfor å gå ut og leke bare fordi det er gøy!

Husker du når du lekte ute som liten. Den gode følelsen når du holdt på med noe du syntes var skikkelig moro og ikke ville inn igjen. Tilfredsheten når du sliten og nybadet kunne legge deg etter all lekingen.

Slik skal dere ha det idag.

Altså ingen regler, ingen mål og ingen øvelser. Bare ren lek. Det spiller ingen rolle hva du har med deg ut, det kan være en draleke eller en ball eller noe du har laget i håndarbeidstimene for lenge siden. Kast leken, dra den langs bakken eller beveg den som den skulle vært et levende dyr.
Løp etter hunden eller spring for livet fra den.

Jeg bruker ofte å ha med meg noen barn ut når jeg gjør denne øvelsen, for det første fordi de fleste barn er utrolig flinke til å leke med hunder. De tenker ikke over hva de gjør, de lar ikke hunden vinne når de kamper rett og de har ingen regler for hva som er lov og ikke. De leker fordi det er gøy!
Enten forsøker du å få hunden interessert i leken før barnet får overta, eller så begynner bare dere å leke uten hunden. Se på barnet og hunden, hvilke bevegelser gjør at hunden blir ekstra ivrig. Hvordan oppfører barnet seg når hunden leker som best.
Deretter kan du prøve å kopiere de samme faktene og bevegelsene. Ikke tenk på hva naboen sier, bare slipp deg løs og ha det moro.

Du kan gjerne ta med en annen hund eller to ut også. De aller aller fleste hunder liker å leke med andre hunder så ta med noen lange leker og se hvordan de leker med hverandre. Hvordan trekker din hund i leken, hvor mye tåler den før den gir seg eller hva får den til å ta i litt ekstra. Løp rundt huset uten å tenke på hundene, le om de tar deg igjen og løp etter dem.
Har de andre hundene en del lekelyst er det ofte at det smitter over til din hund når dere herjer og har det moro.

Så dagens oppgave; kast, dra, løp og rull rundt og følg hunden din med et halvt øye.
Idag skal du bare leke fordi det er gøy!

Videokvaliteten er ikke noe å skryte av, mobilen min var det eneste jeg hadde tilgjengelig når det først skjedde. Men ganske snart får jeg ny mobil, så da vil også på sparket treninger blir dokumentert med bra videokvalitet.