Ting man egentlig ikke kan

Prosjekt gjør ting du ikke kan fortsetter. Idag har jeg kjørt land og strand rundt på jakt etter gamle skatter. Idag har jeg sydd to sofaputer av et gammelt stoff jeg fant og laget to nye leker med saueskinn. Dersom du vil kjøpe lekene kan du maile meg på siv_svendsen@hotmail.com
Prosjekt gå spor fortsetter også, etter å ha ligget våken i neste hele natt og lest og planlagt videre progresjon i sportreningen var det idag tid for å legge til sporpinner.
Jeg leste igår maria hagstrøms bok og nosarbete og der stod det at man skulle se opp for hunder som finner selve sporet mer forsterkende enn belønningen i sporet. Alle hunder kan gå spor, men vår oppgave er å lære dem å gå de sporene vi vil. Dersom en hund (les; kry) finner selve sporingen mer belønnende enn dine belønninger kan den jo like gjerne hoppe av og fortsette på et annet spor som krysser.
Make it worthwhile for the animal to play your stupid little game, sa Bob Bailey tror jeg. Uansett er det et bra visdomsord for dagen.
Dagens prosjekt var derfor å gjøre det virkelig attraktivt å finne mine sporpinner, så kanskje selve sporingen blir aha, dersom jeg følger dette sporet leder det til de akk så herlige pinnene.
Jeg har også bestemt meg for å kjøre på kvalitet fremfor kvantitet. Maria skrev nemlig i sin bok at dersom man trener mange mange pinner for å få plukkingen til å sitte kan det gå inflasjon i disse. Vi klarer ikke være like begeistret den 28. gangen hunden finner en ny pinne.
Derfor startet jeg lett med en pinne hun skulle plukke opp fra bakken. Jeg bare la den ned, hun plukket den og jeg gikk bananas i tillegg til at hun fikk gnage vom og hundemat ut av hånden min (siden hun fortsatt ikke kan kampe noe særlig). Deretter la jeg et kort spor mens hun så på, kanskje 5 meter med en pinne i. Hun gikk dette, plukket pinnen og haleluja for en fest!

Deretter fulgte to spor hvor hun ikke fulgte sporet og gikk over to pinner i hvert spor. Sporene var kanskje 10 meter og på kortklipt gress (som hun har hatt problemer med de andre dagene fant jeg ut når jeg skrev sporloggen idag)
La et nytt spor hvor hun fikk se på. Kanskje 10 meter med to pinner på jord/gamle gresstuer. Dette gikk hun utrolig fint, utredet et område jeg begynte å gå men ombestemte meg og gikk tilbake, hun fulgte dette, mistet ferten og kom tilbake til det ordentlige sporet uten at jeg brukte linen. Første pinnen gikk hun over fordi hun ikke var i sporet, men neste plukket hun med en gang. Full fest og så sluttet vi mens leken var god 🙂

Deretter startet jeg å trene fremforgående i line og kryp. Veldig gøy å trene inn noen nye øvelser istedenfor å bare flikke på de gamle.
Nå: pizza og elinbesøk i campingvognen.