Tema for uken; apportering

Å trene en valp er som å slippe meg løs inne i en godtebutikk. Så mye å velge mellom, så mye moro som venter, det er så vanskelig å bare velge noen ting å trene på, jeg vil jo gjøre alt på en gang. Så for å gjøre det litt mer oversiktlig for meg selv har jeg valgt å begynne med noen øvelser for hver uke. Siden forrige gang har jeg hatt mest fokus på apportering, alle de ulike lekeøvelsene man kan gjøre for å legge et bra grunnlag og såklart begynt såvidt på små deler som hold fast, komme tilbake med ting, springe ut og plukke opp.

Jeg syns han gjør det veldig bra, og har mange bra deler allerede så fremover blir det mest lekeøvelser og metalltrening for å holde den vedlike mens vi jobber med denne ukas øvelse som er fremadsending.

I helgen fikk Jim nok en gang være med på reisefot når vi skulle ha vår avsluttende samling på elitesatsingen i Stavanger.
Hver eneste gang vi avslutter noe angrer jeg på at jeg ikke filmet før og etter for å vise deltakerne hvor flinke de har blitt og hvor langt de har kommet. Det er skikkelig moro, for hver eneste en har hatt stor fremgang.
Når jeg tenker tilbake på alle elitesatsinger jeg har hatt og alle flinke kurselever som har fått bra resultater på konkurransebanen så blir jeg så motivert. Både til å gjøre en enda bedre jobb som instruktør men også til å trene enda bedre med mine hunder.
Jeg har faktisk vært så heldig å få følge to hunder fra valpestadiet og til elite, sist var Nina og Ember som debuterte i elite i Tønsberg og vant hele greia foran flere av de flinkeste hundeførerne i Norge. Imponerende arbeid. Ikke minst fordi jeg vet at bak enhver suksess så ligger timer med frustrasjon, hardt arbeid og masse stå på vilje.
Det finnes to typer mennesker når det kommer til å takle ting som ikke går bra eller treninger som ender opp i helt feil retning enn den man trodde.
Den ene typen gir opp og slutter å trene og den andre går hjem, tenker over saken, blir forbanna, trener videre og får det til!

Jeg syns den beste kommentaren etter samlingen i helgen var fra en av deltakerne som sa: Det viktigste dere har lært meg gjennom disse samlingene er å ikke gi opp!
Kloke ord fra en kommende mester.

Jim gir aldri opp og hadde det rasende festlig på hotelferie i Sandnes. Livet er en fest! Vips hadde det ikke fullt så moro.

Elin foreleser om forplantning. Har du lyst å høre mer så anbefaler jeg å melde på bruks satsingen hun skal ha her hjemme til neste år, plassene gikk fort unna selv om det er flere mnd til kurs start og nå er det bare to igjen som venter på å bli fyllt med motiverte ekvipasjer.