Stopp, nei spring

IMG_0227

 

Igår hadde jeg store planer for treningen, men måtte gå hjem etter bare en time fordi jeg ble dårlig. Idag er jeg heldigvis litt bedre, så jeg håper jeg skal få gjort litt mer med mine egne hunder før resten av dagen skal brukes til langtreisende privat elever.

Her kommer en så lenge en liten video av når jeg introduserte stopp i ruta for Jim. Det kan jo være en litt vanskelig balansegang å få hunden både til å springe i full fart OG stoppe når du sier det. Derfor har jeg på treningene etter dette variert litt med hva jeg har belønnet. Noen ganger å springe, noen ganger at han stopper.
Dersom han stopper for tidlig, som han noenganger gjør når han blir veldig klar over at jeg skal stoppe ham, sier jeg ingenting, men venter til han fortsetter lengre bak i ruta og belønner det.