Solbriller

For en stund siden hadde vi besøk av Kuling, broren til Vips. Vi rakk med både lydighetstrening i ridehuset og litt ekte lekeglede på utsiden i snøen (for å få dem rene igjen)

Helt siden de var små har Vips og Kuling vært ganske ulike i størrelsen. Der Kuling kjentes ut som en liten lett valp å løfte på kjentes Vips ut som en stein.
Når de ble enda større begynte bena til Vips å strekke på seg, men Kuling ikke vokste så innmari fort.
Nå er det en stund siden jeg hadde sett ham sist og nå hadde han blitt skikkelig stor og fin. Han kommer til å bli en vakker hannhund, det ser jeg. Tenk at det egentlig var han jeg ville ha først. Han er fortsatt litt mer høytemperert enn Vips, men bortsett fra det er det nok av søskenlikheter. Kanskje spesielt den litt manglende kroppskontrollen, som heldgivis blir bedre og bedre.

Igår tok jeg fly for første gang ettersom jeg skal ha første helg på elitesatsingskurset her i Bergen og 8 timer i bil over et ustabil fjell (etter å ha tilbrakt 16 timer i bil tidligere i uka) fristet ikke i det hele tatt.
Elin var heldigvis med meg når jeg skulle hente ut billetter, bagasjelapper og peke ut retningen jeg skulle gå. Kjevik er en liten flyplass altså, så jeg hadde nok ikke gått så feil. Kanskje på størrelse med en rimibutikk?
Da Elin hadde reist stod det bare en hindring igjen; sikkerhetskontrollen.
Det er ingen hemmelighet at det kjentes litt spennende idet jeg skrittet bort med dunkende hjerte, svetteflekker under armene og skrekkinngytende episoder av “flyplassen” i bakhodet. Hadde jeg husket å ta ut alt jeg ikke kunne ha med? Jeg la alt på båndet og gikk igjennom porten. Det pep. Det er sikkert skoene dine sa hun og måtte kjennne over hele meg om jeg hadde gjemt noe skummelt på kroppen eller mellom (!) puppene. Hvem gjemmer noe mellom puppene?!?
Idet hun kjente nedover leggen stoppet hun plutselig opp; hva er dette?
Det isnet i hele meg da hun sa det, herregud, hva? Det var noe i leggen på buksen min!
Kunne det være noen som hadde plantet det der? Mest sannsynlig ikke, dette var en trang bukse!
Kunne det være en truse eller en sokk (herregud, ikke la det være en truse)
Jeg stotret frem et; jeg vet ikke (hvor teit hørtes ikke det ut, du VET ikke hva du har i leggen på buksebenet ditt) Nøye overvåket av damen prøvde jeg å dra det ut av den trange leggen…solbrillene mine?
Så utrolig flaut!
Hvem i all verden går rundt med solbriller i buksenet og ikke vet det!
Jeg tror hun lurte litt der hun stod, men jeg fikk heldigivis gå videre. Hele resten av turen kunne jeg sverge på at det var en spaner som fulgte med på meg. Solbriller i buksebenet..hadde det enda vært lommen!