Snart stevne

Så er det bare noen få dager til første offisielle elite start! Jeg startet intensivtrening på tirsdag og jammen virket det ikke som vi aldri hadde trent noen av disse øvelsene før.
Neseprøven startet med feilplukk, løp ut på søk kommando og ble stående å kikke på meg, løp ut, søkte litt, løp tilbake. Denne gangen tok det heldigvis ikke så mange repetisjoner til før jeg satt meg selv i tenkeboksen og lynraskt lagde en plan. Det vakre med denne treningsmåten er at man alltid kan gå tilbake et par hakk og jobbe mer med forståelsen til hunden, jeg vil hun virkelig skal vite akkurat hva hun skal gjøre der ute. Startet med å legge masse pinner på bakken og la ned min, både jeg og Kry sto nærme så vi bare jobbet med sorteringsbiten. Når hun plukket riktig belønnet jeg det med godbiter mens jeg la ned en ny uten at hun så det og slik fortsatte vi den økten. Neste økt blandet jeg inn litt lek for å få mer intensitet, like bra søk og ingen smaking eller nøling. I dag belønnet jeg med å kaste godbitene langt av gårde så jeg både rakk å gjemme riktig pinne og kommandere søk idet hun kom galopperende mot meg. Vi har vært på ulike plasser hver dag og trent, selv om underlaget alltid har vært snø så har jeg hvertfall fått med litt ulike forstyrrelser med hva som skjer rundt og det er alltid bra. I kveld når jeg var på klubben var Lise så snill å stå bak pinnene med den eldste hunden sin for å virkelig teste om kry klarte å sortere selv med trykk bak, det gikk finfint. Kun den siste gangen hadde hun litt mindre fart ut når Mira sto og stirret på både henne og pinnene. Bra trening og veldig deilig at vi nå har et godt utgangspunkt for videre forstyrrelser. Jeg vil fortsatt gjøre det med et par andre hunder bak og så sette det sammen til at jeg sender henne fra meg som øvelsen egentlig er og så må vi igjen jobbe med at hun ikke skal ta omtak på pinnene, er det ikke det ene så er det det andre.

Ruta, har vært et kapittel for seg selv. Egentlig alle fartsøvelser, det ser nesten ut som hun bare galopperer på stedet når hun er på vei ut, så sent går det! Derfor har jeg de siste dagene jobbet med frivillige utsendinger til kjegla og ikke belønner før hun har stilt seg opp bak. Tanken min er at hun skal forte seg alt hun kan ut for å stille seg i riktig posisjon, hvis jeg belønner mye idet hun løper ut får hun nemlig en veldig hoppete galopp fordi hun bare venter på at jeg skal kaste. Nå begynner farten å komme seg igjen, i kveld har den vært superfin og jeg har fått belønnet mange ganger bra fart ut til kjegla når vi har stilt oss opp og sendt konkurransemessig.
Det eneste som får ned farten hennes nå er når det står en annen hund rett bak ruta. Snille Lise stilte igjen opp som forstyrrelse og jeg gikk helt nærme ruta og bare trente på at hun skulle finne midte, eller det vil si, gå langt nok inn til tross for den andre hunden. De neste gangene jeg skal trene på dette skal jeg gjøre det samme. Trene på at hun skal løpe inn fra alle vinkler på kort avstand med en hund bak ruta før jeg tar det ut på full avstand. Her tror jeg sikkerhet og selvtillit skaper fart.

Vi har også vært ute på skitur i påskeværet med Nemo. Verdens snilleste og beste turhund. Aasne har nemlig fått seg eget belte så hun kan gå med egen hund, til tross for at jeg hadde et ekstra bånd for litt kontroll syns hun det var veldig stas. Det første som skjedde var nemlig at vi bare festet Nemo i Aasne og når han begynte å løpe så bare løp han med Aasne hylende etter. Jeg lo så jeg holdt på å tisse på meg, så jeg klarte ikke å rope eller si noenting. Det endte med et fall, men da var han hvertfall så snill at han stoppet opp og ventet. Etter det ble det et ekstra bånd som jeg holdt i og da gikk alt så meget bedre.
åh, jeg elsker sol og turer med hund! Har også funnet en ny bok om å være på tur med hund, har noen lest den?

IMG_5806

IMG_5847