Prosjekt Pelle dag 5

Eller kanskje heller, Pelle entrer agility ringen. For det har han nesten gjort i helgen.

Lørdag var han ute to ganger på parkeringsplassen og fikk trene kontakt og leke, det var skikkelig vanskelig. Han holdt fokus kanskje to sekunder av gangen og så måtte han kikke rundt seg. Tredje økten nærmet vi oss banen, han traff to gamle kjente og trodde nok ikke sine egne øyne. Så mange hunder på ett sted! Jeg endte opp med et brannsår på kneet fordi han dro meg bortover kunstgresset i et uoppmerksomst øyeblikk (jeg satt på kne) fordi utover i en den tredje økten kunne han faktisk ligge nede og kikke på alt som skjedde rundt. Jeg har det tilogmed på film!

På kvelden fikk han være med på kveldstur med mine og etter hvert som vi gikk slapp jeg bare taket i båndet uten at han merket det. Han fikk seg et par katteklor fra kry om han ble for ivrig og endte med å brøle over vips etter at de hadde løpt om kapp og han ble alt for giret (typisk unghund). Jeg stoppet han og vi kunne fortsette turen videre (med alle løse) uten problem. Hvem hadde trodd det der jeg ble halt over plenen første gang han så de andre hundene.

Dag to varmet jeg opp på p plassen med litt leke-sitt-leke oppgaver for å få ut overskuddsenergi og for å skape mer verdi for meg ettersom han er så opptatt av alt annet, så vandret vi inn på området. Snille ingerid møtte oss og fikk filmet noe av treningen, jeg ser helt dust ut men jeg prøver å følge med på pelle hele tiden for å lese ham om han skal til å dra i båndet eller enda bedre snu seg mot meg. I begge tilfeller vil jeg være tidlig ute med å bryte eller belønne, og hele tiden er det han som skal velge det. Henger han seg i båndet eller legger seg ned går jeg bare bakover og belønner når han gir opp og snur seg til meg.
Alt i alt var det en særdeles vellykket helg, han fikk masse bra opplevelser med at andre hunder egentlig ikke er noe å bry seg med og masse fin miljøtrening. Jeg må bare si det igjen, han er en fantastisk hund 98% av tiden, lyder og sånn bryr han seg ikke noe om.
På kvelden fikk han igjen løpe løs med mine hunder og heller ikke denne gangen var det noe problem, han har veldig lyst å bort men lar være gang på gang og velger noe annet. På slutten av turen kunne han tilogmed løpe om kapp med både kry og vips uten og bli alt for vill. De bare løp og koste seg og så brøt jeg det av med en innkalling når jeg syns det var nok. Ikke noe problem.

Her kommer en film fra søndagen, den ble litt lang men jeg vil bare vise hvordan jeg jobber og hvordan han oppfører seg.

 

Idag har vi vært ute på Hove igjen, men denne gangen for å trene på å passere andre hunder på tur. Vi møtte tre stykk pluss en del joggere og syklister, han er interessert men det var ingen kasting i båndet, han bare glodde veldig. Med en gang han tok kontakt igjen fikk han kylling (som han ikke har fått av meg før) og deretter gikk han fot forbi to hunder som bjeffet på ham!

Dette er en hund som kommer til å bli en helt fantastisk kamerat for noen. Jeg ville kastrert ham og fortsatt treningen så er jeg overbevist om at dette må være verdens søteste og snilleste hund. I dag tidlig foreksempel lå han og aasne på gulvet og koste, han har aldri hoppet på henne eller vært for voldsom, han er bare for snill.

Grunnen til at jeg skriver dette er selvsagt at jeg vil han skal komme til noen som vil ta seg av ham. Jeg kan bare ha ham frem til fredag men kommer til å fortsette treningen til da. Dersom noen velger å adoptere ham kommer jeg til å lage en fin pris på en hel bunke privat timer så jeg kan følge dere opp og sjekke at alt går bra.
Han er stor og han trenger å gå på tur og aktiviseres litt hver dag (altså passer han ikke for noen som bare sitter inne og vil ha en sofahund) men han er langt ifra like krevende som mine. Og så trenger han selvfølgelig å fortsette treningen så han forstår at de samme øvelsene gjelder over alt og med hvem det måtte være.
Vil du gi Pelle et godt hjem og få deg en kamerat for livet, eller kjenner du noen som liker å trene og gå tur?
Ta kontakt: siv@koldbottefabrikken.no / 46686931