Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 9. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

9. Desember

I dag skal jeg vise dere en av kry sine favoritt leker, panteren!

Nå virker det kanskje som et hendig uhell at det er en flaskeleke (made with love by amokk) vi har med oss med tanke på tittelen men det er et grundig gjennomtenkt stunt!

Etter å ha løpt for livet i forrige video er det på tide å ta frem en annen jaktlek, nemlig å smyge som en panter.
Jeg starter med å plutselig, helt uten forvarsel bøye meg litt sammen, stirre på hunden og alt ettersom hvordan de reagerer; smyge meg mot hunden eller bli stående på stedet.
Så fort hunden svarer opp og gjør en bevegelse gjør jeg en bevegelse. Beveger hunden seg mot meg tar jeg et skritt bakover (det er faktisk litt skummelt avogtil) Tar hunden et skritt bakover går jeg et skritt mot. Til slutt når en av oss ikke tåler spenningen lengre bryter vi ut i lek og kamper litt.

Nå viser kanskje ikke videoen helt hvordan vi bruker å gjøre det ettersom kry er helt klar over at vi skal trene. Ofte gjør jeg dette uten at vi skal trene i det hele tatt, vi er kanskje ute mens de lufter seg selv og plutselig, helt uten forvarsel, stivner jeg og stirrer på en av hundene. Nemo går helt ut av sitt gode skinn og tåler slett ikke å vente særlig lenge før han løper en av oss ned i ekstase så ofte gjør jeg dette med kun en hund ute.
Jeg går med ekstremt sakte bevegelser mot hunden. Så fort den svarer med å stoppe opp og stirre tilbake stopper jeg og så er leke i gang. Noen ganger smyger jeg meg bak bilen mens vi gjør dette og leken byttes til løp for livet. Men ganske ofte smyger vi videre på hverandre til jeg drar frem kampleken eller faller om på bakken (jeg har ikke blitt spist på enda)

Det fantastiske med denne leken er at man kan bruke elementer av den i konkurranser og på trening også.
Når jeg blir til en panter blir nemlig øynene mine plutselig dobbel størrelse, jeg sperrer dem opp, trekker alt utenom øye eplet tilbake, og det er nettopp dette jeg kan bruke når jeg står der og venter på signal til å sende hunden videre.
Kry løper ut til kjegla, jeg sier stå, bretter øynene mine ut og setter panterøyne i henne. Deretter står jeg slik noen ganger en kort stund, noen ganger lengre før jeg brøler; ”ruta!”. Det er som å slippe en spent fjær. Hun flyr av gårde med uante krefter inn i ruta eller til en apport.

Jeg forsøker å gjøre dette til en liten rutine før jeg sender henne til leker jeg har kastet på bakken, til ruta, apporter eller før hun får løpe etter de andre hundene. Noe skjer, jeg setter panter øynene mine i henne og akkurat idet jeg ser hun nesten holder på å sprekke av forventning så slipper jeg henne løs. Det kjennes ut som en rakett på nyttårsaften, snart…snaart…snaaart….NÅ!

Før gjorde jeg dette en del inne også, men etter det kom kloremerker i tapetet så vi gjør det helst ute.

Anyway, visualiser at du er en panter på jakt etter ditt neste bytte, velg deg ut en hund og start smygingen. Jeg lover deg at dette er minst like spennende som å løpe for livet. Spesielt de første gangene hunden stirrer tilbake og du vier noen bekymrede tanker til ideen om å leke denne leken. Men slapp av, alt ordner seg. Det er jo bare en lek!