Nye tak

Etter det totalt misklykkede stevne i helgen forsvant all lyst til å trene lydighet. Jeg hater når jeg ikke har et raskt svar på hvorfor ting skjer eller hvordan jeg kan endre det.
Da vi kom ut av ringen på søndag hadde jeg mest lyst å gråte. Fordi jeg ikke visste hvorfor ting ble som det ble eller hva som utløste det.
Jeg bruker jo alltid ha full kontroll.

Mandag dro jeg derfor ut på gjeterhund trening, det kjentes deilig å få slippe alt som heter detaljer, helhet og presisjon og gjøre noe helt annet. Jeg fikk brøle av meg all frustrasjon og vi fikk til mer enn vi noengang har gjort, i tillegg til en skikkelig hes whiskey stemme. Det var ubeskrivelig deilig å få til noe og tirsdagen ble også brukt i sauehagen for å fortsette der vi slapp på mandag.

Idag var jeg klar for litt lydighet igjen. Jeg har nå falt på den beslutningen å ikke tenke mer på hvorfor ting ble som det ble på søndag eller hva jeg gjorde feil i forkant. Istedenfor blir fokuset fremover kjeder og miljøtrening.
1. Enda flere kjeder, vi har forandret på en del detaljer i det siste men nå må jeg få til mer helhetlige treninger. Jeg skal starte hver eneste økt med å gå gjennom hele eliteprogrammet i ulik rekkefølge og dertil storartet belønning.
I tillegg til dette skal jeg prøve ut ulike oppvarminger og gjøre alt likt til slik jeg gjør på stevne. Ha henne i bånd inn i hallen, ligge i buret mens vi rigger til og kun varme opp på et lite område.
2. Mer trening med trykk rundt, det vil si hunder som står i nærheten, høye lyder og masse roping. Jeg ser nå at hun i noen tilfeller feiger ut og velger å ikke fortsette å jobbe om det blir for vanskelig.
Vi startet treningen idag med å ha en valp plassert ute ved kjegla og kun belønning om hun stilte seg opp riktig. Første gangen løp hun halvveis ut og stoppet, andre gangen løp ut hun men stilte seg på andre siden fra valpen, siste gangen løp hun helt ut og stilte seg riktig. Jeg skal forsøke å filme treningen og legge ut så dere kan se hvordan jeg gjør det.

Etter halvannen time i hallen fikk alle hundene løpe i dypsnøen, vi skal nok klare dette også.