Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 NM 2013 – Hundetrener Siv Svendsen

NM 2013

IMG_0464

De siste to ukene har vært fantastiske på mange måter. Ikke bare har jeg dratt land og strand rundt og blitt tatt imot med åpne armer uansett hvor jeg har kommet. Jeg bestemte meg for å dra på en lang roadtrip med veien som målet.
Heldigvis for meg kjenner jeg ganske mange folk rundt omkring etter hvert så jeg bestemte ingenting på forhånd annet enn å ta ting som det kom.

Første dagen trente jeg i Drammen, på Jessheim og overnattet hos Maren i Ås. Andre dagen hjalp vi hverandre med en gjennomkjøring av programmet før NM før jeg dro videre til Fredrikstad for litt familiebesøk og deretter til Moss for trening og overnatting hos Isabelle.
På grunn av ras og stengte veier ble jeg en dag ekstra og benyttet denne til å drikke morgenkaffen i sola på verandaen mens jeg tenkte på alle dem som måtte jobbe, handlet nye sko og trente enda mer før jeg dro videre til Trondheim.

Der fikk jeg overnatte 5 netter hos verdens snilleste Marthe og Håkon som ikke bare gav meg en seng å sove i, men matservering og mange vinglass på verandaen i sommervarmen.
I tillegg til å få flere gjennomkjøringer på programmet med ulike oppvarminger holdt jeg et kurs og feiret to barnebursdager før jeg igjen satte nesen østover og denne gang mot Hønefoss.

På veien plukket jeg med meg Bolt, en ung malle jeg skal passe et par uker og fikk sove hos snille Anne. Fredagen var jeg på lekekurs med Tobias før jeg dro videre til Nina for babybesøk og enda mer vindrikking.

Lørdag tilbrakte jeg rundt kvalikringen til NM sammen med champagnejentene, sol og og en overraskende fin Vips.
Det er jo ingen hemmelighet at jeg har jobbet mye med å finne rett modus. Er han i rett i modus så jobber vi sammen, er han på feil planet så gjør han banen selv uten min hjelp.
Men på lørdag! Ahhh….
Når jeg begynte å gå fri ved fot og merket han lå klistret til foten min, uansett hva jeg gjorde, da ble jeg så glad at alt annet bare kunne gått åt skogen.
Resten av programmet gikk også veldig bra, plutselig var det som om alle brikkene hadde falt på plass og vi avsluttet dagen i stekende sol med dobbel 10 på felles øvelsene. Jeg elsker den hunden! Vi kom videre til finalen!

Målet mitt for helgen var å komme videre til finalen og deretter havne blant de 10 beste. Han er jo fortsatt ung, bare knappe tre år, og savner en del rutine og erfaring som de eldre hundene har. Modusjobbingen i det siste har lenge kjentes ustabil så jeg var forberedt på at alt kunne skje dag 2.
Forrige gang vi gikk dobbeltstevne fant han nemlig ut den andre dagen at det bare var å kjøre på, det kom jo verken belønning eller noen som stoppet han så det føltes som å kjøre en racerbil uten lappen.

Jeg var forberedt og trente en god økt på kvelden for å minne ham på at; neida, du vet fortsatt ikke hva som skal skje, det lønner seg fortsatt å høre på meg. Men han kjentes….skikkelig fin ut!

Søndag samlet champagnejentene seg igjen, og jeg må bare si at å ha en så fin gjeng samlet rundt ringen gjorde det hele til en perfekt helg uansett hvordan det hadde gått.
I tillegg til champagnejentene hadde jeg med meg min egen heiagjeng med t skjorter og capser hvor det stod heia Siv! Alt var helt perfekt!

Først ut var fellesøvelsene, det gikk veldig bra. Deretter første seksjon med metall apport, innkalling, ruta og fri ved fot. Og den fri ved foten skal jeg leve på lenge! Herregud for en hund, han gjorde alt han skulle og hang på perfekt i hver eneste vending og temposkifte. Tusen takk til christopher som har holdt ut med meg på trening og kommet med konstruktive råd og nye innfallsvinkler, alt var bare helt perfekt!

Til andre seksjon lå vi på en foreløpig fjerde plass og startet som nr 11. Jeg jobbet mye med meg selv for å ikke bli nervøs, ved hjelp av Maren laget jeg meg strategien; Tenk på at dette er trening, der har du alltid en plan B klar. Hvis han blir sånn så må jeg kommandere med den stemmen, gjør han det så må jeg forberede ham på den måten.

Og det funket så utrolig bra! Apport dirrigering, mannekeng, neseprøven og avstand. Den herlige hunden bare leverte alt han var god for og det var skikkelig morsomt å gå der inne. Jeg var ikke nervøs et eneste sekund!

Jeg tror jeg veltet et par folk og noen hunder på vei ut mens jeg lo og belønnet alt jeg var god for, dette ville jeg han skulle huske som en god opplevelse!

Spenningen var stor da de siste hundene var inne og gleden enda større da vi havnet på en andre plass og fikk SØLV!
Hunden er ikke fylt tre en gang og tar sølv på sitt andre NM! Hurra!
Dette tror jeg har vært de beste to ukene i hele mitt liv!

389300_527713903956709_1228180869_n