Neseprøven konkurransetrening

I hele dag har vi vært på kurs med Maren og vi har hatt så mye moro! For det første er det skikkelig deilig å gå kurs selv for en gangs skyld. Sitte på sidelinjen, spise godteri og bare slappe av. Når man ikke må engasjere seg i belønninger og trening av egen hund. Men Maren la opp kurset på en sånn måte at det ble akkurat passelig med tid til å trene. Ikke for lite så man sitter og rister og venter på egen tur og ikke for mye så man bare sleper seg ut og egentlig ikke husker noe av det man trente på.

Vi har fått trene både på ruta, fri ved fot, avstand og neseprøven med ulike forstyrrelser. Det er igrunn perfekt å bruke de andre deltakere som publikum når man først har sjansen. 15 minutter hvor alle bare står på pinne for meg!

På neseprøven gjorde vi det nesten helt konkurransemessig. Maren la ut alle pinnene med sin lukt, hentet og la ut min pinne og en kjøttbollebit i skålen. Det tok han overraskende bra, han søkte fint og markerte riktig alle gangene. Kun en gang forsøkte han seg på å markere feil og da tenkte jeg bare, så bra jeg ikke har lagt på apporteringen enda for da gjør det egentlig ingenting. Jeg kunne bare vente ham ut og så søkte han videre og fant riktig.

Her kommer filmen