mandagsapporteringer

Idag var en test dag, jeg jobbet både med fart tilbake i opptaket men ville også se hvordan opptakene var og hvordan utgangstillingene med apport så ut.

Opptakene var stort sett greie, det vil si at vi trenger fortsatt noen økter på å få dem helt perfekte, men bare en gang plukket han apporten opp i siden og det er bra i forhold til utgangspunktet.
Utgangstillingene med apport ser bra ut når det gjelder å holde fast apporten, men nå må vi ta tak i dybden på utgangstillingene. Det er så lett å få grunne utgangstillinger når man legger på fart og engasjement, men jeg har en plan for hvordan jeg skal få dem fine igjen.

Ellers syns jeg han løper på bra, fremover kommer jeg til å løpe fra ham med en gang han tar apporten uten å si noe, vente til han er på vei tilbake i god fart og så plutselig løpe og deretter stå helt stille og a) la ham få klippe leken på vei inn eller b) la ham få sette seg i utgangstilling før belønning.

Dersom han begynner å ville ha apporten selv (som han har hatt tydelige tendenser til i tidligere økter kommer jeg til å bytte til en enda kulere leke og eventuelt bare hive ut en kjedelig ting og deretter la ham få leken på vei inn.
Dersom det fortsatt ikke hjelper vil jeg få noen til å holde ham og gi apporten idet han skal til å løpe til meg så jeg bare får trent på tilbakekomsten. Ofte er det løpingen ut som lager til problemer for oss, fordi det er da han kommer i beholde selv modus (som igjen henger sammen med at han ikke er flink nok til å komme tilbake med leker)

Sånn, her er filmen: