Jim kjede 2

IMG_0652 IMG_0651

Etter dagens kjedeøkt sitter jeg igjen med mye viktig informasjon.

Først av alt er jeg utrolig fornøyd med transportene, igjen, selv om de ikke kom med på filmen. Han henger på selv om det ikke kommer noen belønning. Det andre er at jeg ikke merker store forskjellen på om han må gå uten belønning eller ikke, han jobber like fint og feilene som kommer er rett og slett fordi han ikke kan det godt nok.

Det er spesielt tre ting jeg skal jobbe mye med de neste dagene:

1. Fokus riktig vei. Spesielt når det er andre hunder rundt som det var ikveld har han utrolig vanskelig for å fokusere dit jeg vil det. Helst vil jeg jo han skal låse blikket den veien jeg vil og deretter løpe i samme retning nesa peker når jeg sender.
Alene er det lettere, men fortsatt ikke helt bra.
Legg spesielt merke til en typisk ting for unge hunder. Igår trente vi løpe rundt når jeg holdt i halsbåndet og gjett hva han gjorde idag når jeg tok i halsbåndet og skulle sende i ruta første gang 🙂

2. Få mer hjelp på trening til å legge ut neseprøven. Når jeg gjorde det lettere og la ut pinnen selv løp han ut med en gang, når bare Lise gjorde det hadde han ingen interesse av å følge med. Kanskje jeg tilogmed skal slenge inn en belønning fra utlegger for å få mer fokus ut. Eller bare ha is i magen og se om det kommer med mer rutine.

3. Innkomstene på vanlige innkallinger. De ser fine ut, men jeg ser tendensen til at de er litt for grunne, altså at han begynner å svinge litt for tidlig. DET skal jeg ta enda bedre tak i med en gang, for det blir fort en dårlig uvane.

Mer trening imorgen!