Intensiv trening

 

En dag i uka har jeg en intensiv treningsdag for hver hund.
Det vil si at jeg trener helt til hunden blir sliten og så enda litt til. Jeg vil få ut absolutt alt av dem.
En viktig detalj for å nå langt i lydighet er jo å ha en utholden hund, og i tillegg en hund som syns det er helt okej å jobbe selv om den er sliten.

Først trener jeg på alt vi ikke er gode på, og det er ganske mye.
Idag var det Vips sin tur og han syns det er mye morsommere å løpe fra meg enn til meg, det vil si at i veldig mange øvelser blir det stor forskjell på farten inn og ut. Ut springer han som han skulle hatt fanden i helene, mens inn igjen er det mer fattet gallopp.
Så har vi avstanden som jeg både må få til å fungere som en hel øvelse, samtidig som jeg vil den skal være perfekt før vår planlagte klasse 3 debut og neseprøven hvor han trenger mer generalisering.

Når jeg har trent gjennom alle disse øvelsene som jeg hadde planlagt (jeg har en treningsbok jeg alltid skriver i før jeg reiser på trening, på den måten er jeg sikker på at vi trener på det vi trenger, ikke bare det vi er gode på) lar jeg ham ligge å lade seg litt og deretter begynner moroa.
Flere økter med korte pauser hvor jeg virkelig gir alt av meg selv og kjører øvelser med høy fart og heftig lek.
Jeg vil han skal synes det er dødskult å gi jernet selv om han er sliten. Det er DA de virkelig gode belønningene kommer!

Når treningsøkten er over er jeg faktisk helt svett (selv om det tross alt er 16 grader inne i hallen)
En liten luftetur ut sørger for at han får gått av seg litt melkesyre, får pulsen ned og løst litt opp.
Deretter går vi inn igjen og så kjører jeg en økt bare med mat. Nå er han sliten, begynner å trenge energi og er sulten.
Frem med de aller beste godbitene og så gjør vi noen enkle øvelser med energibomber som betaling.

Lykkelige og slitne kan vi pakke sammen, dra hjem og ta en fridag imorgen hvor han bare får gå løs, kjede seg litt og ikke trene noen verdens ting.

Har jeg sagt at jeg elsker den nye hallen vår? Dersom noen er lei av å stå ute med kalde fingre og regn i nakken er det rimelig og greit å leie på dagtid. Hjemmesiden til hallen finner dere her.