Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Hvordan skrive treningsbok – Hundetrener Siv Svendsen

Hvordan skrive treningsbok

1) Gjør det.
Stop talking, start doing. Vil du teste hvordan det er å skrive treningsdagbok og om det har noen effekt på treningen? Finn frem en bok eller et notatark på iphonen og skriv ivei.

2) Gjør det enkelt
Du trenger ikke skrive detaljerte planer eller planer for en hel mnd fremover, gjør det så enkelt at du får det til. Hvis ulempene ved å skrive er større enn fordelene kommer du ikke til å klare å fortsette likevel.

Mine treningsbøker er huskelapper for meg selv, samlet i en bok. Intet mer, intet mindre.
Hver morgen når jeg sitter med kaffekoppen skriver jeg en plan for dagen. Noen ganger er det bare noen få stikkord, andre ganger litt mer utfyllende. Målet er at når jeg kommer på trening skal jeg vite akkurat hva jeg skal trene på så jeg slipper å stå: …Ja, hm….nei kanskje vi tar et par rutesendinger da og litt apport?
Hvis jeg trener på noe skal det være for å få fremgang, ellers kunne jeg like gjerne latt være å trene.
Fremgang kommer med målrettet trening.
Noenganger har jeg ikke tid til å skrive treningsplan på morgenen. Da skriver jeg minuttene før jeg skal ut på banen istede.
Det spiller ingen rolle, bare jeg har en plan idet jeg setter første foten på banen.

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset
Jeg har fått tyvtitte litt i bøkene til mine treningskompiser for å gi dere inspirasjon til hvordan dere kan gjøre det. Elin skriver korte notater på en liten blokk på trening for så å føre det inn i en større treningsdagbok når hun kommer hjem. Smart, så slipper man å ha så mye med seg på trening!

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset
Hanne Lotte har fått en bok fra Royal canin hvor man krysser av på allerede utfylte felter for hver, belønning, når du foret sist osv . Under skriver hun egne notater for hva hun har trent på. Enkel og grei bok som får med det viktigste

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset
Laila har bestilt bok på personligalmanakk.no hvor man kan sette sammen sin egen treningsdagbok.
Man velger om man vil ha med datoer for hver dag, egne notatsider og  hvilke bilder man vil ha på forsiden og baksiden.
Laila skrev ikke treningsbok for en mnd siden, for hun var redd hun måtte skrive så mye og da orket hun ikke, da ble det mer stress en moro, akkurat som lekser.
Men når hun forstod at hun kunne gjøre det så enkelt hun bare ville, og at grunnen til å skrive treningsdagbok er for å få treningen mer effektiv, da gjorde hun det.
Jeg liker tegningene og skriften i boken til Laila, det minner litt om når vi holdt på med skoledagbøker på ungdomskolen.

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset
Isabelle er en dreven treningsbok skriver, hun har (som jeg også har gjort nå) kjøpt bok av Gudrun i hundehallen.
Gudrun kom nemlig på den geniale ideen om å lage en egen treningsdagbok kun for hundefolk, så da gjorde hun det da!
Isabelle har tegnet inn hvordan hun vil fri ved fot skal kjennes. Ting som involverer følelser gjør at vi husker dem bedre, smart gjort.

Gudrun selger sine treningsdagbøker i hallen eller på post@hundehall.no
De koster 245,- per stykk og man kan bruke dem akkurat som skoledagbøkene!
Her kommer et par eksempler på hva vi gjorde for å pimpe dem opp så de ble våre.
Ps. Legg merke til løsbarten på den til høyre, den matcher fargen i boka!

Processed with VSCOcam with c1 preset

10563462_10154359764980386_477727155_n

10559353_10154359794940386_1402868890_n 10581231_10154359794600386_1019472139_n
Inni boken er det egne sider til å planlegge, og evaluere treningen
Ruteark bak til å skrive inn øvelsene og smileys for hvordan de har gått og når du trente på dem sist
Og helt bakerst er det geniale, et ark for konkurranser og så et lite laminert kort med alle øvelsene fra rekrutt til elite!
Jeg ble så glad i min at jeg måtte kjøpe to. For selvsagt må jo både Pan og Peppy ha hver sin nå når treningen virkelig begynner å dra seg igang!
Det må jo være gøy å skrive for at jeg skal fortsette, så to er det minste jeg må ha 🙂