Fra boller til burritos

I helgen var jeg og Elin i Stavanger for å holde første kurshelg av elitesatsingen i stavanger. For en flott gjeng! 12 engasjerte, åpne og ivrige deltakere med hunder i forskjellig alder var med oss. Vi delte gruppen i to og jobbet både med forberedende øvelser til ruta, avstandskommandering og innkalling. I tillegg fikk alle mye tid på å jobbe med sine egene målsetninger og øvelser. Vil man nå langt er det lurt å starte med de øvelsene i Elite som tar lengst tid å jobbe inn som ruta, neseprøven, avstand og apportering. Jeg gleder meg allerede til neste helg!

Idag har vi også vært på kurs, men denne gangen som deltakere. Vi fikk være med på gjeterhundkurs med Aled Owen på nesbakken gård.
Tidligere i desember var vi også på kurs med ham. derfor var det ekstra moro med en oppfølgings samling. Utsendingene våre har blitt mye bedre siden sist, men jeg har fortsatt mye igjen å lære. Hvor jeg skal plassere meg for at Kry skal få konsentrere seg om jobben og når jeg gjør ting jeg tror er smarte men som egentlig bare ødelegger for oss.
Så, nye oppgaver men et lite skritt videre. Det morsomme med å gå kurs i noe man egentlig ikke kan så mye om er at jeg kjenner virkelig på følelsen mange av mine elever må ha. Frustrasjonen når ting ikke går som man vil eller man ikke skjønner logikken i det man gjør og gleden når brikkene faller på plass og man ser at arbeidet bærer frukter.

Før vi dro hjem fikk vi hilse på tantebarna til Kry. Kronvallaren Kokos, Kry sin bror er faren. Det forrige kullet med samme kombinasjon ser ut til å ha blitt fine hunder både til gjeting, som servicehunder og lydighetshunder. Det var rett før jeg bestemte meg for å ta den ene valpen som ikke var solgt enda, men jeg får nok vente….