Dag 6 Venstresvinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I samme øyeblikk som jeg postet innlegget igår slo det meg at kvelden før fikk Flint servert verdens største porsjon vom og hundemat etter en hard økt hos sauene. Ikke noe galt i det, men kanskje litt lite gjennomtenkt ettersom jeg skulle ut for å trene og filme tidlig neste morgen.
Hun var ikke akkurat fra seg av sult kan du si. Nå ja, heldigvis ser det ut som noe av treningen har gjort jobben så hun kjempet på.

Dagens tema er altså venstresvinger. Jeg vil at hunden skal ha hodet og forbena ved mine ben mens bakparten svinger etter meg når jeg vinkler venstre. Jeg vil også her ha jevne fine bevegelser og ingen hopping så det er lettere om man jobber svingene inn uten utgangstilling. Har hunden mye verdi for å sette seg i utgangstilling vil den gjerne tenke litt for mye på det og kutte svingen før den er helt inntil deg.

Jeg bruker som regel å begynne svinge treningen med hunden stående foran meg. Står hunden og jeg går inntil vil jeg jobbe med hunden stående. Får hunden søke seg inn i posisjon og sette seg så skal den sette seg resten av økta.

En annen fordel ved å jobbe med hunden stående foran er at du kan roe det hele litt ned slik at hunden tenker mer over hva den gjør. Flint spesielt har en tendens til å bli litt voldsom når hun skal gjøre ting og da er ikke alltid hodet helt med.
Jeg bruker en del omvendt lokking for å få henne til å holde posisjon både før og mens jeg går inntil, deretter begynner jeg sakte å bevege meg mot høyre og belønner fine jevne bakbensbevegelser etter meg.

Når jeg legger til vanlig marsj forsøker jeg i starten å ha en tydelig overgang mellom marsj og sving for å få den best mulig til, ganske snart trapper jeg ned hjelpen og jobber bare med signalet; når jeg svinger, svinger du.

Det er en fordel at hunden er vant til å jobbe med utgangstilling på kloss fra før, så dette er alltid noe jeg begynner med tidlig. Venstresvingene er klossetrening for videregående og pirkete detaljterrorister.

Happy training!