Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Dag 4 Rygge – Hundetrener Siv Svendsen

Dag 4 Rygge

Så er det på tide med litt rygge trening, vanligvis begynner jeg bare å rygge når jeg trener dette og shaper frem de bevegelsene jeg vil ha. Jeg vil foreksempel ha jevne fine bevegelser bakover, ingen hopp, samme posisjon hele tiden (hodet på riktig sted) og kroppen helt rett.
Når målet så er satt begynner treningen med den lille superhelten for å få dette til.
Dere kan tydelig se i begynnelsen av filmen at hun rett og slett ikke helt vet hvordan hun skal bevege seg for å få det til. Hun har en forståelse for at hun skal holde posisjon, men når bakparten ikke henger helt med kommer hun ut av det.
Etter hvert begynner vi å få til noe som ligner noe. I første omgang fokuserer jeg på posisjonen. Jeg klikker for at hun holder den og så fort hun begynner å bevege seg bakover. Dersom jeg ser hun begynner å skli ut med bakparten stopper jeg opp litt og venter til hun retter seg inn før jeg belønner igjen.

Ikveld hadde jeg enda en økt rygging og siden hun nå har begynt å forstå hvordan hun skal bevege seg for å holde følge kunne jeg fokusere på å klikke frem jevne fine bevegelser bakover, ikke spretting. Det vil si at jeg måtte gå et lite stykke før jeg fikk det frem, så de fleste av dere må nok innom punktet for idag. Masse belønning for posisjon mens dere begynner å bevege dere bakover.
Jeg startet inntil vedstabelen, men kom ikke nært nok til at det var noen hjelp så jeg kunne like godt latt være. Har du en plass du kommer tettere inntil kan du gjerne starte der så du får flere belønninger uten at bakbena plutselig står foran og forbena bak…

Når det er sagt, så fort dere får frem noe som ligner på rygging så kom dere bort fra veggen, det er viktig at hunden velger å gjøre riktig fordi den forstår ikke fordi den ikke har noe annet valg.
Etter  å ha tenkt meg om tror jeg det er et fint slagord for hele fri ved fot prosjektet. Jeg vil ha hunden som går fri ved fot fordi den velger det, ikke fordi det ikke fins noe annet valg.

Enough said, enjoy the show