Avstandskommandering

Igår tok jeg en gjennomgang med alle tre hundene for å se hvordan det ligger an med avstandskommandering.

Alle tre hundene er trent på samme måte, men både kry og nemo har fått en hel del repetisjoner på sitt og ligg med fremdrift (og belønning for det) før jeg fant ut hvordan jeg ville det skulle se ut og at alle mine hunder skal ha avstandskommandering med låste bakben.

Med Vips befinner jeg meg stadig i dilemmaer mellom å slippe gjennom på detaljene for å få helhelt (signalkontroll, avstand, flere skifter osv) Samtidig som jeg vet at jo flere ganger han får øvd seg på å flytte på bakbena, jo flinkere blir han, så jeg vil jo ikke slippe igjennom for mye heller.

Jeg tror jeg har blitt enig med meg selv om at helheten er viktigst (jeg kom på det nå mens jeg skrev) det hjelper lite å ha tre perfekte forflytninger om ikke helheten fungerer, og det sier seg selv at med nesten alle øvelsene får hundene våre hundre tusen repetisjoner på et og et moment, men langt ifra så mange på hele øvelsen, eller flere øvelser. Så jeg tror det er på tide å ta avstanden inn i noen kjeder, jeg vet at han kan gjøre alle skiftene med meg et stykke unna, jeg må bare sloss med perfeksjonisten i meg som sier (gah…ikke slipp igjennom mer nå)
Nemo er faktisk den av hundene som klarer seg best, men jeg syns både han og Vips tenker for mye fremover, selv om nemo sine bakben er mest stille, hvis du ser på filmen setter kry seg bakover på en helt annen måte en de to, som mest setter seg slik av tilfeldigheter.

Planen videre er å trene mye på signalkontroll, der opplever jeg at mange hunder får bevegelse fordi de reagerer så raskt og ikke rekker å tenke over hvordan de utfører bevegelsen. Gjøre flere skifter etter hverandre og prøve å finne ut hva som skal til for at de ikke klarer å ha låste bakben. Med Vips vet jeg det er når han blir for ivrig og gjør ting for fort. Med Nemo vet jeg det krøller seg når jeg legger på signalet igjen.

Samtidig som jeg trener på låste bakben vil jeg ha bra trykk i forflytningene også.

Min avstand skal ideelt sett se slik ut: Klaskedekk, rett opp i sitt med begge forbena som letter på en gang, hoppstå, bakover ligg med alle bena stille, opp og stå med alle bena stille og en bakover sitt hvor det ser ut som en situp med låste bakben, altså med trykk her også.

Man skal virkelig holde tunga rett i munnen for å klare å balansere trykk og ro, helhet og detaljer, aktivitetsnivå, signalkontroll og ikke minst kontroll på hva man belønner!

Trena på, trena på!