Apporteringer

 Jeg har alltid synes at apporteringer har vært morsomt, og lett.
Helt til nå.

Kanskje er det at jeg har blitt utrolig nøye med hvordan jeg vil det skal se ut, kanskje er det at Vips og Nemo har mye mindre naturlig lekelyst enn kry.

Det eneste jeg forandret på apporteringen til kry var opptaket, jeg husker jeg var veldig fornøyd helt til Lise sa: De opptakene dine må du gjøre noe med!
Det var da jeg gikk i tenkeboksen og fant ut at den beste måten å lære en hund opptak på må jo være å lære inn noe som er uforenelig med å skyve den foran seg på bakken og drepe den.

Her kan dere se en film da jeg lærte kry å gå rundt i opptaket, noe som har fungert eksemplarisk siden den gang.

Men så er det jo slik da, at selv om man har fått til noe på en hund, gjelder ikke alltid de samme tingene for neste hund, eller neste hund der igjen. Alle hunder har forskjellig utgangspunkt og nå tror jeg at jeg har laget meg en liste for hva som er viktig for meg når jeg skal ha en bra apport.

Nr 1. Få hunden din til å elske å leke!

Du skal ha så bra lek at hunden kaster seg i leken og nekter å slippe selv om du ber den og den skal være så bra at hunden din aldri slipper leken frivillig eller tygger seg oppover armen.
Legg opp til korte intensive økter hvor dere bare skal leke.
Hunder gjør bare det som lønner seg. Hvis du alltid sørger for å trekke leken litt mot deg når du kamper må hunden virkelig henge fast om den skal beholde leken. Dermed har den ikke tid til å verken holde for løst, ta omtak eller tygge.
Slipper hunden for å ta omtak springer du av gårde med leken og gjør det litt vanskelig å ta et nytt tak.

Når hunden din elsker å leke kan du belønne den for å trekke bakover når dere leker, først mens du selv er aktiv og deretter mens du er passiv. Belønn enten ved å la hunden vinne, slenge en annen leke frem eller om ikke noe annet går; med mat.

Ulempen med å bruke mat er man ofte får et mye lavere aktivitetsnivå. Fordelen med å bruke mat er at du får en hund som virkelig kan holde fast selv om det er noe annet den heller vil ha.
Vips fikk være forsøkskanin i prosjekt hold fast!