Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 9. Desember Hold fast sittende – Hundetrener Siv Svendsen

9. Desember Hold fast sittende

Foto: Elin Søisdal Gjeruldsen

Videobloggen for idag er fra en treningsøkt med hold fast sittende. Jeg og Elin bruker å treffes flere formiddager i uken, legge frem dagens plan for hverandre og så evaluere og gi hverandre lekser alt ettersom hvordan det har gått.
Sist vi møttes trente jeg hold fast, men ville introdusere at det går an å holde fast selv om du sitter nede. Det var ikke lett, hittils hadde han jo bare fått belønning for å trekke bakover alt han var god for. Legg til at belønningen var klissete vom og hundemat som festet seg alle veier, på leken, på buksa mi, på valpen, på gjenstanden han skulle holde fast… Det gikk ikke bra!

Så leksen min var å trene hold fast sittende. Jeg forberedte meg derfor neste økt, men kyllinghalser som belønning, en litt større gjenstand og belønnet bare så fort han bet over leken, uten å trekke. Hvis han reiser seg opp lirker jeg bare leken ut og venter til han setter seg igjen.