Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 8. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

8. Desember

Først av alt, jeg har endelig satt opp en ny elitesatsing her hjemme. Vi skal være inne i sørlandets hundehall og helgene blir: 25-26 feb, 24-25 mars, 21-22 april, en perfekt oppvarming til årets konkurranse sesong!
For mer info, les her eller send meg en mail siv@koldbottefabrikken.no

Så til dagens øvelse; Proofing av hopp apport

Et godt tips er å alltid gjøre det vanskeligere på trening enn på konkurranse. Det er aldri noen dum ide å komme på en konkurranse, se en mulig felle og tenke; ha! Dette har vi jo trent på!

Det vil si at om hunden din må løpe 10 meter ut i ruta så lærer du den å løpe 20 og om hunden kanskje må hoppe og hente apporten som triller litt til venstre side så lærer du den å hente uansett hvor den havner.

Denne videoen er fra jeg lærte Kry at uansett hvor apporten havnet så skulle hun over hinderet både ut og inn.
Jeg bruker ofte noe annet enn apporten når jeg lærer dette inn, så slipper jeg å være redd for at de lærer feil.
Først kaster jeg ut leken lett, rett bak hinderet. Jeg sender hunden avgårde og i samme øyeblikk som den hopper over hinderet sier jeg; ta den! Som er et belønningsord og betyr der gjorde du noe bra, angrip leken.
Deretter er det bare å jobbe seg rundt hinderet fra alle mulige vinkler. Hvis jeg skulle gjort det om igjen idag ville jeg nok gjort noen ting annerledes, men hovedgreiene er det samme.
Tilbakehoppet trente jeg bare inn ved å sette henne fra ulike vinkler bak hinderet og belønne i samme øyeblikk som hun hopper over.

Det viktigste med denne øvelsen er å lære hunden at det er hoppet som er viktig, uansett hva du kaster eller hvordan du setter hunden, står det et hinder mellom dere skal den over.