5. Desember

Øvelse; Fine apport opptak

Hvis det er en ting man burde lære inn riktig helt fra starten, så er det fine apport opptak. Jeg var bare veldig glad Kry ville hente apporten i det hele tatt når jeg startet å trene, så når hun sprang ut trampet hun på apporten eller brukte den som brøyteskjær foran seg. Heldigvis var det noen som påpekte at det ikke var bra og at jeg måtte endre på det og da begynte jeg å tenke.

Hvordan vil jeg egentlig at Kry skal ta opp apporten og hvordan i all verden skal jeg få forklart det til henne?

Jeg vil hun skal springe ut, ta opp apporten med en gang hun kommer ut med munnen først og nesten snu før hun har plukket den opp. Men hvordan skulle jeg legge opp øvelsen.

Hvis man skal trene bort en ting er det noen ganger bedre å trene inn en uforenelig atferd. Det vil si lære hunden noe den ikke kan gjøre samtidig som det du vil ha bort.

I mitt tilfelle ble det; gå rundt og plukk opp apporten. På den måten kunne hun ikke trampe med bena og skyve den foran seg, det gikk rett og slett ikke an samtidig som hun gikk rundt for å plukke den opp.

Start helt inntil apporten så det er lett å gjøre rett og nesten umulig å gjøre feil. Deretter øker du avstanden helt til du har en konkurranselik øvelse.

Her er en liten treningsøkt når Kry var mindre

Og her prøver Vips å lære det samme