20. Desember

60 metern

Idag er det på tide med en ny lek, spesielt for de hunder som trenger å bli mer ivrige men finfin for de hunder som trenger å jekkes ned et par hakk også.
Dersom du har en overivrige typen trener du bli på denne måten.

Hold hunden i halsbåndet (jeg hadde ikke halsbånd, skal innom og hente et nytt før jeg reiser videre på kurs)
Kast en leke bortetter bakken, si: klaaar, feeerdig, GÅ OG TA DEN!
Deretter slipper du halsbåndet og springer mot leken. Dette er 60 metern, du jogger ikke. Det er å være eller ikke være. Førstemann til leken får den.
Nå kan det jo hende du har en hund som trenger litt mer fart
La hunden vinne et par ganger men om den fortsatt løper litt sakte tredje gangen setter du inn ekstra giret (eller jukser litt, det er lov å jukse på denne 60 metern.
Dytt hunden tilbake eller ta et par skritt foran hunden mens du holder den) og stjeler leken foran snuten på hunden.
Pass på fingrene om du har en hund med konkurranseinstinkt.
Fjerde gangen derimot, så lenge hunden viser den minste antydning til å sette opp farten så lar du hunden vinne og slik fortsetter det.

Fordelen med denne leken er høyere puls, mer intensitet og ikke minst at man kan få inn noen gratis repetisjoner på ta i halsbåndet = sikt deg fremover.
Du kan også variere hvor høyt du skriker eller hva du sier før du slipper hunden avgårde.
Jeg får alltid en veldig trang til å heve stemmen når jeg blir ivrig så jeg har trent på det motsatte; å kunne hviske klar ferdig til hunden før jeg slipper den. Gå og ta den klarer jeg aldri å hviske.

Det du sier før du slipper hunden kan du deretter bruke som triggerord før øvelser hvor du vil ha litt ekstra fart eller en annen sinnstemning.

Klar, ferdig…..60 METERN!