2 Desember

I dagens luke ligger en liten video der jeg trener fine oppsitt.
Hvorfor er det så lett å få hunden til å legge seg på avstandakommanderingen, men nesten alle har problemer med å sette seg opp igjen? Legg til litt avstand og et par forstyrrelser og du får en hund som bare blir liggende, eller i beste fall rykker litt i kroppen som om den forsøker men sitter fast i bakken.

Jeg fikk samme problem og måtte gå i tenkeboksen, hvorfor er det så vanskelig å sette seg opp?
Hva kan jeg gjøre for at det skal bli lett å sette seg opp?
Jo, gjøre det enda vanskeligere når vi trener slik at når jeg bare står stille og er langt unna vil det kjennes skikkelig lett ut.

I tillegg var jeg allerede da blitt bevisst på effekten av det hundene får tenke ut selv.
Jeg ville derfor at når hunden frivillig satt seg opp, da kom det belønning. Det hunden kommer på selv husker den nemlig ofte mye bedre.

Forstyrrelse 1 var en skål med vom og hundemat

Forstyrrelse 2 var kaninen vår (som denne border collien elsket å gjete, og når man gjeter da er det naturlig å legge seg ned) så her brukte jeg faktisk forstyrrelse nummer 1 som en hjelp på forstyrrelse nummer to