14 Desember

IMG_1108

Jeg har såvidt begynt å trene neseprøven med lille Bark. De første øktene kjører jeg bare med pinne og godbit i glasset for å få på nesen og han skal forstå hva jeg vil han skal gjøre. Bortsett fra at han holder på å bite av meg fingrene når jeg skal belønne med det beste han vet: kalkunskinke, så går treningen ganske bra. Dette er en bit av andre treningsøkt på stativet.
Det beste av alt er å se fra treningsøkt til treningsøkt at han begynner forstå: ahaaaa, jeg må gjøre noe for å få noe ja!
Så selv om han er opptatt av belønningen så klarer han likevel å jobbe.

I just started some small training on the sticks for the scent discrimination. In the beginning I have both a stick and a candy in the glass, to get him to use his nose for me to reward just that. Exept for the fact that he is a little shark when I reward him, things are going good. This is a piece from our second training session.
The best thing is still that he is from one session to another, learning that: ahaaaa, I have to do something to get something! So even if he is very busy with the reward, he still manage to continue working.