Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 10. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

10. Desember

Klikk og stikk!

I dag skal dere få leke en morsom lek som passer ypperlig for de hundene som er vanskelige å få i gang i lek etter de har fått mat som belønning (les: Vips)
Jaktleker er alltid en vinner for vanføre hunder (Vips) og er man et sted hvor hunden syns det er vanskelig å konsentrere seg kan nettopp dette være en fin måte å få den engasjert på.

 Slik gjør jeg: Jeg belønner et par ganger i posisjon for et eller annet, deretter på tredje eller fjerde klikket så belønner jeg ikke, men stikker i vei det forteste man kan med sko som har komforttemperatur på -74  C.

Fortsett å løpe med leken hengende etter deg til du blir løpt inn og ha det skikkelig kult når hunden henger seg fast.

 Man kan muligens sammenligne det med dorging etter hai, men tilslaget ved mulig napp bør tilpasses fangstens størrelse. Ingen vil vel miste fangsten av kroken? Dersom man skulle være så uheldig er det viktig å ikke stoppe opp og prøve å få napp igjen da åtet kommer til å miste sin livaktighet og det som kommer etter deg mister interessen. Full speed fremover og når du minst venter det har du den på igjen.

Vær klar til å rulle rundt på bakken dersom du skulle løpe i noe eller snuble i for eksempel hunden din (som jeg nesten gjorde uten at jeg så det komme).

Men altså, klikk og belønn et par ganger for at hunden gjør et eller annet du har bestemt deg for og på det siste klikket skyter du av gårde som et prosjektil (se i det minste for deg at det går like fort) og kamp når hunden tar deg igjen og biter seg fast i leken.

 I starten belønner jeg ikke så mange ganger før jeg løper, men etter hvert kan man bruke dette som en jackpotbelønning om hunden plutselig får et gjennombrudd i treningen eller som sluttbelønningen etter noen konkurransemessige kjeder.

Vil du gjøre det enda mer spennende kan du legge inn noen finter her og der og se hvor lenge du kan løpe før hunden får tak i deg. Jo ivrigere hunden blir jo vanskeligere kan du prøve å gjøre det.

I filmen sier jeg hverken takk eller bytter for å få Vips til å slippe. Jeg prøver istedenfor etter beste evne å ta den fra ham og når jeg får det til holder den opp så han ikke får tak i den.

I det han hopper etter leken og prøver å få den igjen jubler jeg litt for meg selv, holder den enda tettere inntil meg og tenker at jaggu har jeg ikke klart å bygge bra verdi for leken!

(Dersom hunden ikke hopper etter leken men straks begynner å snuse i bakken eller annet ville jeg gått tilbake til økten fra 3. desember: å leke uten grenser. La hunden få tak i leken om den hopper etter den et par ganger og så er det gjort.

Jeg liker også at det blir vanskeligere og vanskeligere å få lurt leken fra ham jo lengre vi holder på. I grunn har jeg bestemt meg for å ikke lære ham takk før jeg ikke klarer å få fra ham leken på noen annen måte, det burde bygge nok driv for å henge fast tenker jeg.

Så, ut av stolen, på med klærne og klikk og stikk!