Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Want to learn the fun way of training? – Hundetrener Siv Svendsen

Want to learn the fun way of training?

Siv (webversion)-9218Alle foto er tatt av Erkki Alvenmod

Den siste tiden har jeg vært på flere kurs hvor det er mye valper. Da kommer ofte spørsmålet, hva er det viktigste å lære valpen den første tiden? Det spørsmålet har jeg tenkt lenge og vel på, jeg har jo både hatt en del valper selv i trening og ikke minst møtt mange på kurs. Hvilke av de hundene jeg har hatt eller møtt har vært lettest å lære nye ting, eller kunnet sine ting best når de ble eldre. Hvilke hunder har fått til best resultat på konkurranse og hva gjorde de som den første treningen?

Siv (webversion)-9337Akkurat nå er jeg så heldig å ha Peppy som har fått følge mitt program siden han var liten, og nå begynner man virkelig å kunne høste fruktene av det. Jeg tenker ikke bare på momenter jeg har lært inn som fri ved fot eller fart ut, men jeg tenker på helheten hos hunden.
Noen av de tingene jeg syns skiller seg ut er:
1) At det kjennes enkelt å forklare ham ting jeg vil i treningen. Det vil si at han ikke bare har lært moment, men han har også lært å lære.
Det viktigste for meg her er at han tar til seg informasjon fra hva han blir belønnet for (iløpet av kort tid), hva jeg prøver å fortelle dem var feil (jeg har ulike feilsignal utifra om jeg vil de skal tenke til og roe seg ned/ta i enda mer neste gang) og at de har en bra treningsmoral. Med dette mener jeg at de vet når vi trener eller ikke, i treningen skal det være full fart, masse energi og 100 % fokus. Når vi ikke trener skal de spare på kreftene og får lov å gjøre litt som de vil. Og deretter kunne veksle mellom disse, både så jeg har et verktøy på trening men ikke minst på konkurranse!

Det fine med all denne kunnskapen er at den ligger ute på nettet, til dere!
Her kan du grotte deg ned i år av dyrekjøpte erfaringer som har kostet blod, svette og tårer. Sluttproduktet og det som gjør alt verdt slitet er et av de beste kursene vi har laget!
Du får:
– En liste over ting du skal trene inn det første året
– 6 leksjoner med tema som fot, apporteringer, fremadsendinger
– 20 filmer til hver leksjon som viser det vi har forklart i tekst
– Et eget forum for spørsmål
– Tilgang til kurset i 6 mnd så vinterens motivasjon er sikretSiv (webversion)-0309

Min nye hund, Garm følger faktisk det nøyaktig samme programmet. Selv om han ikke er en valp. En av de første tingene jeg tok tak i var hvordan han grep apporten (i kulen på apporten og ikke midt på og gjerne med litt labber og tull før han kom inn), nå har han de råeste apporteringene jeg har sett på lenge. I filmen under får du se et lite klipp fra treningen vår.

Jeg kommer til å poste små videoer av treningen hans etter hvert som vi jobber oss gjennom kurset, vil du være med? Meld deg på her  eller trykk på et av bildene for å komme til nolimitobedience.se, så kan du poste videoer i kommentarfeltet på bloggen min.

Our nolimitobedience class in on of our best ideas. In the first class we describe all the training you should do with your puppy the first year. Explained in both text and with 20 videos to each lesson to make it both more clear to you and to keep your motivation up. This autumn I will post small videos of my youngest dog, Garm who is following this class. Do you want to follow to? Sign up to the class and join me in the training. When you have all signed up and ready to go, the challenge will begin!
en.nolimitobedience.se