Vips veksler

Igår brukte vi mye av dagen på å trene neseprøver, alle sammen ville prøve innlæringen med stativ og glass i. De aller fleste hundene kom iløpet av ti minutter til et rent glass uten lukt og kun en pinne med litt godbitlukt og eierens lukt på. Heftig kult! Det er også veldig morsomt å se hva hundene gjør når de blir frustrert og jeg tenker at ved en slikt stativ har vi en perfekt mulighet til å luke bort noen av de uvanene. Noen hyler og klager sin nød, da er det om å gjøre for oss å ikke endre noe før de gir opp klagingen og starter å søke igjen, først da kan vi gjøre det lettere.
Det er nemlig ingen skam å hjelpe hunden i treningen om du finner ut at du har gjort det for vanskelig, men tenk over hvor du gjør det. Hunden er frustrert og leter etter en løsning for å komme ut av situasjonen på. Dersom den piper og du gjør treningen enklere at du nettopp gitt den en mulighet til å finne løsningen gjennom å lage lyd. Det vil vi jo ikke. Istedenfor venter vi til enten før hunden begynner å bli ordentlig frustrert eller til han gir opp og prøver en annen taktikk, det gir vi ham løsning på.

Vips fikk komme ut og trene etter kurset. Fri ved fot, ruta og fri ved fot igjen. Det er utrolig nyttig å ha det på film, jeg ser at vi trenger mye ro i øvelsen så han skal ha tid til å sette seg på holdtene og gå mer jevnt. Spesielt i starten av økten jobbet han alt for mye med å prøve å gjøre rett mens jeg vil han skal slutte å prøve så hardt og bare gjøre det.
Det er ikke lett å være Vips alltid.
Jeg trente til sammen 18 minutter så her kommer bare et bittelite utdrag så dere ikke skal miste hørselen på grunn av all vinden.
Note to self; ingen belønning så tidlig på fri ved fot strekken etter ruten, der har han helt feil fokus. Kun belønning på lange strekker, jobb inn forflytninger etter hvert.