Vips i klasse 2

1. Jeg har vunnet 1000 kr på flax lodd
2. Jeg har fått min helt egen IPAD av julenissen
3. Jeg har også fått nye halsbånd og leker av den samme julenissen
4. Vips gjorde mange bra saker i sin debut i klasse 2
5. Jeg har fått min egen dachs (om en bare for noen dager)

Mindre bra saker:
1. På lørdag var jeg dronningen av andre premier
2. Kry sin fot under konkurransen kjentes skikkelig fin ut, helt til jeg så filmen
3. Tja, jeg har egentlig ikke noe mer enn det å klage over

Lørdag hadde jeg meldt på både Kry og Vips på et lite stevne på Sviland (siden vi først var i området på besøk hos Line)
Jeg ble plutselig skikkelig nervøs når vi kom på området. En ting er å starte med Kry, da vet jeg som regel hva jeg kan forvente og hvor jeg har henne. Men Vips da, en helt ny hund jeg bare har vært to ganger tidligere i en offisiell ring med. Her kjentes det ut som alt kunne skje.
Vips er jo midt i sin verste pøbel alder, på utsiden av banen fant han flere lukteflekker han drømte seg helt bort i og intensiteten var ikke slik jeg ville ha den. Det er den igrunn ikke helt på trening heller om dagen, men det jobber vi med.
Vi har også bare trent felledekk med skjult fører i en uke før dette stevnet (fysj av meg) så dere kan jo gjette hva jeg varmet opp med 🙂

Vi stilte opp til fellesdekk, Vips la seg fint ned og lå rett og fint når jeg kom tilbake. Jeg ble kjempeglad over at han holdt så fint helt til dommeren kom og gav oss null (?) Fordi han hadde satt seg opp og lagt seg ned en gang når det skjedde noe på utsiden av ringen.
Det er ikke lov å bli irritert en gang, for det tar jeg helt på min egen kappe. Det jeg midlertidig er veldig glad for er at han valgte å legge seg ned igjen og ligge resten av tiden, han kommer til å bli en klok hund til slutt.

Vips og meg var sistemann ut, vi ankom ringen i fint driv og skulle til å hilse på dommeren da jeg plutselig ble gjort oppmerksom på at jeg måtte ha med egen apport. Herregud, er det mulig å være så surrete. Springmarsj tilbake til bilen med Vips etter meg, og så fikk vi hvertfall blodsirkulasjonen igang før vi startet!

Helhetlig har vi fortsatt en del å jobbe med når det gjelder konsentrasjonen, han gjør alle øvelsene men det kommer frem noen glipper her og der og følelsen inne i ringen er ikke sånn jeg vil ha den. Jeg vil vite at han henger på og limer seg til meg uansett hva som skjer, på lørdag måtte jeg be ham om å komme på plass mellom øvelsene mens jeg vil han skal komme frivillig.

Foten var bra, ikke verre og ikke bedre enn på trening og vi fikk 9 i karakter. Jeg liker posisjonen hans men vi må jobbe mer med fokusøvelsene våre. På bildet ser vi i det minste like konsentrerte ut begge to.
På dekk under marsj hadde han heller ikke helt fokus og jeg valgte å gi en dobbelkommando for å få ham til å legge seg. I tillegg tyvstartet han på oppsitten. Vi fikk 5
Innkallingen var bra, selvsagt vil jeg ha enda bedre stopp og trykk, men han gjorde en fin innsats og vi fikk 9.
På stå under marsj hadde dommeren tieren klar helt til Vips mistet litt fokus, så meg komme tilbake og fulgte etter meg. Jeg valgte å fullføre øvelsen som vanlig og vi fikk 8.
Ruta var veldig fin, jeg stoppet han ganske tidlig, men han hadde en råbra reaksjon på stå kommandoen og ble stående helt til jeg hentet ham. 10 på den.
Apporten gjorde han fint, bortsett fra at han tok den i kula istedenfor på midten, helt greit vi trenger bare mer trening. Det jeg er veldig fornøyd med er at han ikke tok omtak på vei inn, men holdt fint helt til jeg tok imot. 9
Hoppet gjorde han også finfint, 9 på det.
På avstanden gjorde han ikke som vi har avtalt på trening, så jeg valgte å gi en dobbelkommando for å få ham i en ordentlig sitt. Resten av skiftene gjorde han akkurat som han skulle, 8,5 på avstanden og 10 i helhet.

Vi endte på en andrepremie denne gangen, men jeg har et nytt stevne på tapeten om ikke så lenge og da regner jeg med vi har fått jobbet opp enda mer fokus. Frem til da er det helhetstrening og godfølelsen i ringen vi skal trene mest mot.

Alt i alt, mye bra og fortsatt mye utviklingspotensiale for en ung pøbel 🙂

Fellesdekk: 0
Fot: 9
Dekk u/ marsj: 5
Innkalling: 9
Stå under marsj: 8
Ruta: 10
Apport: 9
Hopp: 9
Avstand: 8.5
Totalt 156 poeng og nr 1. i klassen

Her kommer filmen, det anbefales å ta en reisesyketablett før dere ser den, men vi får skylde på at jeg ikke har funnet stativet til kamera enda 🙂