Vips 14 uker

Vips vokser selv om jeg ikke tror det. Her om dagen var vi på klubben og hilste på en liten valp og jeg som trodde de skulle være like store…nei han har nok fått litt lengre ben. Valpepelsen begynner også å falle av, å…den gode supermyke valpepelsen, hvis det var opp til meg skulle han hatt den hele tiden.

Kry og Vips har virkelig funnet tonen, de herjer og herjer og ser aldri ut til å bli lei. Nemo ligger som regel under bordet når de holder på og knurrer bare litt advarende om de kommer for nærme. Han skal ikke være med på noe leking innendørs.

Treningen går veldig bra, det kjennes ut som alt flyter på og så er det jo alltid ekstra gøy å starte helt på nytt med alle øvelsene. Når jeg fikk kry visste jeg ikke så mye om øvelsene de høyere klassene, men nå kan jeg bruke alt jeg har lært og starte enda tidligere med de morsomme øvelsene.
Vi fokuserer mest på ruta, neseprøven og avstand. Innimellom får han holde ved like de ulike skiftene under marsj og fri ved foten når jeg ikke har noe annet å trene på.

Det eneste som ikke går fremover en å få han renslig. Det ser ikke ut som han et øyeblikk tenker over hvor han går på do, om det er inne eller ute spiller ingen rolle. Her om dagen lekte vi inne og midt i leken satte han seg ned og tisset. Slik gjør han omtrent hver eneste gang. Han går rundt i stuen og holder uten å vise tegn til å måtte på do og så plutselig mens han holder på med noe så setter han seg ned.
Noen ganger rekker jeg å løfte ham opp og sette han ut så han kan gjøre seg ferdig der, men mesteparten av gangene er det allerede for sent.
Vi får jo håpe det komme seg innen han blir to, heldigvis har vi ikke vegg til vegg teppe inne og han tisser bare på parketten. Det er da noe…

På neseprøven jobber jeg med å få et fint søk på post it lapper. Jeg forsøkte meg med å sette flere lapper uten lukt sammen med min egen, men mesteparten av tiden fikk jeg bare masse feilmarkeringer. Derfor gikk vi et skritt tilbake og gjorde min post it lapp mindre og mindre samtidig som jeg flyttet den rundt på veggen eller gulvet. Jeg forsøker å hele tiden jobbe på flater som er mest mulig lik farge som post it lappen for å belønne at han bruker nesen og ikke øynene. Dersom man skal trene med post it lapper tror jeg dette er et av de viktigste stegene for å lære inn et bra søk. Jeg gjorde det med kry egentlig litt tilfeldig, men både på henne og Vips har det fungert veldig bra. Til sist var lappen så liten som en rosin så de virkelig måtte bruke nesen for å finne den.

Når jeg så la til lapper med fremmed lukt brukte han tydelig nesen til å finne riktig lapp og feilmarkeringen er så og si lik null. Dersom jeg klarer å overføre dette til pinne kan det tenkes jeg går helt over til dette iløpet av uken og kan trene på sorteringer flere steder enn bare hjemme.

Jeg filmet mens vi trente idag, men det tar hundre år å laste den opp så jeg prøver igjen imorgen.