Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Valpetrening; Burleker – Hundetrener Siv Svendsen

Valpetrening; Burleker

Da jeg fikk Kry trente jeg inn alle de grunnleggende øvelsene man burde kunne, hun har derfor en utrolig bra forståelse for mye.
Da jeg fikk Vips ville jeg teste hvor mange av disse øvelsene man egentlig trengte, det er ikke vits å bruke tid på å trene inn noe man kan klare seg uten. Noen øvelser kunne jeg fint droppe, mens andre øvelser måtte jeg gå tilbake og lære inn ordentlig. En av dem var burlekene.

Siden jeg nå alikevel er valpevakt har fordelene med å trene inn burleker tidlig slått meg nok en gang. Så mye at hvis det bare er en ting man burde fokusere på først av alt (i tillegg til lek)  så er det å skaffe et plast eller stålbur og sette igang treningen.

Jeg lærer valpen min å tenke selv når jeg shaper den inn i buret for første gang
Jeg lærer valpen å veksle mellom å spise og leke når jeg tar lekepauser i shapingen
Jeg lærer valpen å jobbe med meg siden vi gjør noe morsomt sammen
Jeg lærer valpen å gå inn i bur eller oppå veterinærbord og vekter når det trengs
Jeg kan ta med buret rundt om i ulike miljøer og på denne måten lære hunden å jobbe uansett hvor vi er

Så, første lille øvelsen man skal starte med er rett og slett å få valpen til å gå inn i buret uten at du forteller den det.
Jeg plasserer belønningen inne i buret men forsøker å ikke kaste den inn før hun beveger seg inn selv.

De første gangene spratt hun ut igjen så fort hun kom inn så ikke jeg skulle lukke døren. Men etter hvert fant hun ut at det ikke skjedde noe som helst og aller siste gangen kunne hun bli i buret mens hun spiste noen godbiter.
Hvis jeg ser litt trøtt ut er det bare fordi jeg hadde et utrolig bra kurs fra 3 til 9 for noen fantastiske mennesker som virkelig gav alt. På filmen har klokken blitt 22.30 og det nærmer seg slutten av treningen og sengetid.