Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Valpetips – Hundetrener Siv Svendsen

Valpetips

Ja ja, filmen fra stevnet på schæferhundeklubben får dere ha til gode, hver gang den nesten er ferdig oppladet så detter internett ut. Jeg antar at noen av ulempene med å bo så fint til i skogen er at man må tåle litt begrenset internett kapasitet.
Jeg skal forsøke å dra på besøk til noen med bredbånd og heller smuglaste opp filmen under sofaen mens vi drikker kaffe.
Derfor har det ikke blitt noen valpefilmer heller, men de kommer. Så har dere noe å vente på.
Treningen går sakte men sikkert fremover på fellestreningen. Slik jeg ser det nå ligger hun ikke på konkurranse, men dersom jeg gjør akkurat det samme etter konkurransen med de samme hundene så ligger hun. Fikk tips om å legge en plassligning rett før jeg skal inn så hun vet hva som gjelder, og det tror jeg jammen jeg skal prøve.
Ellers har vi trent fellesdekk mens jeg har gjemt meg bak henne, som en variant. Jeg har også mens jeg har ligget bak henne skramlet med metallplater, kastet leker til nemo forbi henne så han må løpe forbi og bak henne igjen for å levere. Vanskelig men ikke verre enn at vi fikset det på et par repetisjoner.
På søndag har vi leid inn dommer som skal kommandere oss i valgfrie øvelser i de klassene vi vil så da får vi satse på å ta et fellesdekk maraton og bli med på alle felles dekkene i alle klassene.
Dersom noen ikke har fått det med seg og vil være med går det an å sende meg en mail og høre om det er plass siv@koldbottefabrikken.no
Vi skal være på Evje og dersom noen bare vil komme innom og kikke eller heie (vi trenger publikum for at det skal bli mer som et ekte stevne!) så er det bare å komme. Husker ikke helt hvor vi skal være, men send meg en mail eller melding så skal jeg geleide dere dit.

Jeg var så heldig å få være valpevakt en dag forrige uke og jeg blir alltid så inspirert til å trene. Både valpen og mine egne hunder.
Det første jeg starter med er alltid å leke når jeg får en ny valp eller hund i hus. Kan den engasjere seg i kamplek, kommer den tilbake med lekene? Tips om å få hunden til å komme tilbake med leker finner dere under artikkel fanen.
Lille Kenzi har gjennomgått intensiv komme tilbake med leke trening siden hun kom i hus og er nå skikkelig flink så lenge vi husker å belønne henne når hun kommer inn. Enten med en ny leke, drakamp med den hun kommer med eller bare litt kosing og kløing mens hun holder den i munnen.
Ganske snart når dette er på plass begynner jeg å utvikle nesen til hunden. Først er det enkelt, jeg holder hunden i halsbåndet og kaster leken så den er synlig. Når hunden forstår tankegangen med løpe ut, hente og så inn igjen på signal så kaster jeg leken så valpen ser hvor den lander men ikke hvor den ligger. Altså den ligger skjult bak en busk eller litt høyt gress.
Ikke bare er dette fint for å utvikle nesene til valpen, det er også en kjempefin måte å aktivisere hundene på og de blir slitne på en helt annen måte enn bare ved fysisk aktivitet.
For å gjøre det enda vanskeligere kaster jeg leken, tar en piruett med hunden og så sender den ut. Dette gjør så hunden må bruke enda mer nese for å finne leken og ikke bare bruke minnesbilde av hvor den landet.
Dersom hunden leter og leter men ikke finner hjelper jeg aldri til. Jeg vil at dette skal være en oppgave hunden skal løse på egenhånd. Istedenfor går jeg bare og henter leken og gjør det litt enklere neste gang.
Dersom du har en hund som ikke elsker leken sin eller ikke kommer tilbake med den enda kan du gjøre det samme med godbiter. Kast en godbit, når hunden finner og spiser den roper jeg på hunden og løper andre veien. Idet hunden tar meg igjen får den en ny godbit. På denne måten får du inn mønsteret ut å søke og så rett inn igjen mens du vedsiden av jobber mot en hund som elsker leken sin og ikke nøler men kommer rett inn igjen med alt du kaster.