Værsågod, takk skal du ha

Noe har hendt med Vips, han har virkelig begynt å ta for seg av livets goder og jeg liker det.
Min snille svoger brøytet opp treningsbanen min for en liten stund siden og etter det har jeg forsøkt å ha minst en økt hver dag med ”ta i” og ”vær så god” øvelser for Vips.
Det går jo å trene inne også, men det er så glatt på gulvet at det føles ikke helt bra (bortsett fra når vi leker løp for livet da…)

Nå har jeg en treningsbane på størrelse med et skolebasseng hvor jeg kan trene både fart og ta i øvelser uten å være redd for å skli og få kneet ut av ledd.
Vi har jobbet med at jeg holder leken langs bakken og at han skal ta den på signal.
Når han står helt stille og ikke prøver å ta den får han lov å ta den. Er han for treg så rekker jeg å rive den bort før han får tak og viser med hele meg at det var veldig synd han ikke rakk å ta den. Neste repetisjon sørger jeg for at han får den igjen og viser med hele meg at det var skikkelig bra han rakk å ta den!

Etter hvert som han har blitt flinkere og vi har øvd mer har også intensiteten på leken blitt høyere. Jeg vet ikke om det går an å sammenligne filmen fra vi var i Sverige sist, men han har blitt mye ivrigere når han leker og kamper og det er så moro.

Men det var ikke før forleden dag jeg kastet leken fra meg, dro han mot meg i halsbåndet og ropte ta den) at han virkelig fikk farten opp når han skulle ta den. Å holde igjen (både når det gjelder innkalling, apportering, utsendinger og ta i øvelser) er et utrolig bra hjelpemiddel.
Deretter var neste steg å legge ned leken, ha bånd på (eller noen som passer på leken) og belønne med vær så god om han snudde seg mot meg og deretter gikk etter meg.
Jeg prøver hele tiden å se etter om han har en bra reaksjon på signalet, dersom han ikke hadde reagert raskt hadde jeg gjort det lettere igjen for å få han til å ta den enda raskere.
Når den begynner å bli så bra at jeg kan løpe bakover med vips etter meg, si ta den og han bråsnur og griper leken så er planen å bruke det til innkalling med stå og dekk for å få riktig fine nedbremsninger.