Uforutsette forstyrrelser

Vi storkoser oss her i Trondheim. Flint får ligge i sengen, være demohund og støvsuge banen for godbiter når det trengs. Jeg forsøker å filme litt av treningen mens vi er her for å bruke på kurs og i bloggen senere. Idag hadde jeg en økt med ruta, og skulle forsøke å flytte den til forskjellige steder på banen for å vise henne at det heter ruta og du skal springe fort uansett hvor den er.
Midt i treningen begynte plutselig Tove å springe agility i ringen ved siden av oss, og det ble alt for mye forstyrrelser for en liten skrott. Hun var litt usikker på hva hun skulle velge med en gang, men så stakk hun!

Arg, jeg hater når det skjer, og jeg prøvde virkelig å stoppe henne. Etter å ha bedt om unnskyldning for min uoppdragne hund la jeg raskt en ny plan. Keep it simple.
Jeg vet at jo mer leking vi holder på med jo mer fokusert blir hun, så det startet vi med. Den kuleste leken hun vet om for øyeblikket og masse engasjement fra min side (i tillegg til en rosa sikkerhetsline i tilfelle hun skulle få for seg å stikke igjen).
Ganske raskt kunne jeg få henne til å tilby både litt sitt og litt blid med fokus på meg og vi gav oss mens leken var god.
En nyttig økt for både meg og Flint, vi trenger mange flere og det skal jeg sørge for at vi får til når vi skal trene på klubben igjen.

Ja til mer forstyrrelser!

Foto: Tove Svinsås Eidstumo