Tur til Maria

Først av alt; grattis til Elin og Spike som vant klasse D rundering og fikk opprykk til C igår! Hurra for verdens beste Elin!

På tirsdag var jeg hos Maria igjen med Vips og Kry. Sist gang var hun litt bekymret for Vips siden han gikk så slurvete bak, i tillegg til at han var stiv foran mellom skuldrene. Kry var litt skjevt musklet på venstre side (hvis jeg husker riktig).
Nå skal det sies at Kry er en ekstremt vanskelig hund å behandle, hun hater nemlig håndteringer. Når hun legger seg ned og lukker øynene under deler av massasjen er hun fortsatt så spent i musklene at hun ikke legger bena ordentlig ned. Det kan derfor være vanskelig å vite om hun er spent i musklene generelt eller om hun bare ikke slapper ordentlig av.
Denne gangen var hun jevnt og fint musklet og bare litt stiv i bakparten (men det var begge hundene, for vi hadde trent fartsøvelser på morgenen før vi dro) Hun fikk løst opp i dem men fant også ut at hun hadde et svakt energipunkt over lungene.
Maria foreslo derfor jeg skulle ta en liten pause fra treningen og bare gå på tur og la henne få litt fri. Under denne perioden skulle jeg prøve å finne måter for å få henne til å slappe helt av så hun fikk hentet seg inn igjen.
Det har vært ganske mye som har skjedd her i det siste, mye trening, besøk og så Pelle da. I tillegg er Kry en hund som alltid er klar for action uansett om hun skulle befinne seg i sin dypeste søvn eller i toppen av trappa.
Jeg må derfor leie henne ut av buret, ut av døra og ned trappa, for ellers bare spurter hun ut eller ned. Før jeg åpner døra må de andre hundene sette seg, mens kry må strekke seg for å få igang blodsirkulasjonen.
Det skal sies at det ikke har vært lett å finne ut hvordan hun kan slappe av, men jeg tror absolutt det er noe å ta med seg videre. Får hun ikke slappet ordentlig av får hun heller ikke hentet seg inn igjen etter treningsøkter og aktiviteter og da vil det selvsagt gå utover neste treningsøkt igjen.
Vips var dagens store glede, han ser mye bedre ut enn han gjorde forrige gang! Finere bevegelser, mer musklet og blankere pels. Hos ham fant Maria et punkt over nyrene (hun er akkupunktør også) som viste at han har litt svake nyrer. Jeg skal derfor stimulere disse punktene litt oppå ryggen med massasje. Hos Maria fikk han behandling med laser (noe han syns var utrolig deilig!) både punktene på ryggen og i bakbena. Så lenge han får bra med aktivitet og riktig mat (vom og hundemat) kommer ikke nyrene til å plage ham noe, og hun sa også at det kunne være derfor han rapet så mye.
Samtidig er han en hund som mest sannsynlig vil trenge balansetrening jevnt over hele sitt liv. Han har lett for å slurve litt og har lange muskler som trenger å trene på å korte seg inn. Muskler er jo også ferskvare, så det hjelper jo ikke å trene opp noe en gang for deretter å la det stå til.
Jeg tror Vips skjønte dette, for senere i uken når jeg trente Pelle stod han og balanserte og tigde godbiter oppå balanseputen samtidig 🙂

Jeg, Kry og en kamerat tok oss en tur ned til sjøen der kry fikk være alenehund og the center of attention. Hun måtte dele den litt med meg da, det får da være måte på.

 

 

Foto: Johnny Helleland