Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Tromsø – Hundetrener Siv Svendsen

Tromsø

Forrige helg var jeg altså i Tromsø for å holde kurs, en fantastisk morsom opplevelse!
Jeg ble innkvartert hos kjempehyggelige Åsa og hennes to heelere, fikk eget rom med balkong (!) og god mat. I tillegg liker jeg å tro at jeg fikk en liten venn, nemlig den minste heeleren Loppa som bare var 4 mnd. Hvis noen hadde snudd ryggen til oss hadde jeg puttet henne i lomma. Hun våknet skikkelig til liv i helgen etter hun fikk prøve en av lekene mine, vaskebjørn hale i snor og kampet som en liten terrier. Jeg elsker å se hunder leke!

Første dagen ble brukt til severdigheter og her kommer endelig bildet av taubanen (ikke tromsbanen) og utsikten. Det regnet altså ikke når vi var det, det var bare rester på vinduet. Egentlig var det ikke utsikten heller, mer starten av turen. Men de andre bildene jeg tok ble så dårlige. Det ser ikke bratt ut i det hele tatt, men det var det!

 

Fredag kveld startet vi med teori i klubblokalene til Tromsø hundeklubb. Trivelig og varmt, til tider veldig varmt når jeg skulle demonstrere lek, og ikke minst var det utrolig morsomt å få treffe alle deltakerne. 8 deltakere med hund og 8 uten. Det jeg bet meg mest i merke til var den gode stemningen deltakerne imellom. Alle var så blide mot hverandre, backet hverandre opp og var interessert i hva de andre gjorde.
Første dagen brukte vi mye tid på lek. Å få hundene til å leke, riktig lek og litt regler i leken for noen hunder. De aller aller fleste av mine kursdeltakere, uansett hvor jeg er trenger å leke mer.
Lek skal ikke være ensformig. Hvis vi bare lar hunden få henge litt i leken, sier takk og putter hunden (nei, leken) i lomma  er det ikke lek slik jeg ser det. Lek er noe spennende og uforutsigbart, det er morsomt for begge parter og man blir glad av å holde på med det.
Lek kan noenganger være frustrerende når man har hunder som heller velger andre ting, men gleden når hunden endelig henger der og effekten det har på treningen burde være belønning nok for alt slitet. Noen hunder velger mat istedenfor leke, noen hunder velger lukter i bakken istedenfor leke og noen hunder vil heller hoppe opp og gi deg verandaleppe. Alle disse hundene trenger å lære at lek er kjempemorsomt og ikke noe man skal velge vekk. For å få hundene til å synes lek er morsomt må også vi ha det morsomt. Vi må hoppe rundt på bakken, stupe kråke, brøle og oppmuntre hunden, løpe ifra den, dra leken langs bakken, la hunden vinne, ikke la den vinne, veive med armer og ben og bli svette!
Svette tror jeg alle deltakerne ble, tenk så heldige vi er som har to friske ben og to friske armer så vi kan hoppe og sprette sammen med hundene våre til vi blir svette. Tenk så kjedelig om vi ikke kunne det!
Et par idrettskader må man regne med, noen kink i ryggen og litt støle ben og armer forteller deg bare at du er i live.
Disse Tromsøværingene gav virkelig alt 🙂

Nå ser det kanskje ut som vi hadde surt vær på kurset, men hele lørdag hadde vi faktisk sol og fint vær. Tilfeldig? Jeg tror det var god karma fordi alle lekte så bra.


Ikke nok med trivelige deltakere, jeg fikk også gave! Jeg elsker gaver og jeg elsker luer. Sjekk denne kule luen! Kaffekopp til å planlegge treningsøktene med og skrytebok fordi jeg har vært så langt nord. Tusen takk, jeg elsker dere!

Blogger fra kurset: Åsa, Lisa, Linda, Lone