Trening med trøkk

Trøkk i sauehagen er mye lettere. Kry og Bjørk samarbeider om å passe sauene helt på egenhånd mens vi legger strategier for neste økt.

Prosjekt trening med trøkk startet på torsdag. Jeg elsker å trene med forstyrrelser og jeg elsker å gjøre det sammen med Elin. Når vi trener sammen velger vi som regel ulikt fokus på treningen men blir alltid inspirert av hverandre til å ta tak i detaljer eller engasjements øvelser vi kanskje hadde glemt litt av.

På torsdag var det min tur til å komme med en lur ide, siden jeg skal utfordre Kry til å tørre og bygge opp selvtilliten hennes når det er mye trøkk rundt valgte jeg å starte med en løpe ut øvelse. Jeg lå våken natten før og fant ut av om vi står helt ved siden av hverandre når vi skal sende ut, med to kjegler foran oss og en rute på hver side av kjeglene får vi både trent på at hundene skal tørre å løpe ut men også på at de ikke skal bry seg om den andres kommando.
Det var kjempemorsomt! Men det vanskeligste var overraskende, men logisk nok, å få både Kry og Spike til å løpe ut til kjeglene når de måtte jobbe så nært hverandre. Flere ganger i starten av treningen ble en av dem sittende igjen, høflige som de er. Da hjalp vi dem bare ut og belønnet heftig når de til slutt prøvde.
Etter hvert ble det til en morsom lek, både for oss og dem. Akkurat slik treningen skal være.

Siden jeg både skal jobbe mer med helhet i tillegg til detaljer kjørte jeg gjennom hele eliteprogrammet før jeg fikk lov å trene med trøkk. Bitvis fint og stabilt, innimellom ikke så bra. Jeg fikk filmet begge deler så jeg kan holde kontroll på hvordan utviklingen blir, her kommer noen klipp fra trøkktreningen.