Tirsdagsapporteringer

Selv om det gikk bra på stevnet for Vips er jeg ikke fornøyd  med attityden hans. Jeg måtte be ham om å komme i utgangstilling før hver øvelse og transportstrekkene var heller ikke noe å skryte av. Når jeg går inne i ringen med mine hunder forventer jeg at jeg har trent så bra at de villig følger med meg og ber om å få jobbe før hver øvelse. Det har jeg tydeligvis ikke gjort bra nok, selv om Vips er vant til å kjede og gå lenge uten belønning merket jeg det allerede et par dager før konkurransen at han ikke var så på som jeg ville.
Jeg vil han skal:

1. Hoppe inn i utgangstilling med en gang jeg stiller meg opp
2. Følge meg i fotposisjon med en gang jeg har belønnet ferdig eller forflytter meg til et sted og
3. Jeg vil han skal starte å jobbe i det øyeblikk jeg tar han ut av bilen

Når det gjelder å legge verdi i utgangstillingene har det vært en ting jeg har jobbet mye med helt fra han var liten, men det har liksom tatt litt tid før det har sunket inn. Eller det blir feil, hans største utfordring er å skifte modus eller tankegang. Helt fra han var liten har hans tanke vært: jeg slipper leken = vi er ferdige å jobbe. Han gikk rett og slett bare fra meg i samme øyeblikk som leken forsvant ut av munnen hans.

Siden den gang har jeg jobbet mye som dette:

Det har sakte men sikkert bedret seg, men jeg må si det er mye enklere med en hund som har litt av dette naturlig fra starten.
I det siste har jeg tatt tak i apporteringer igjen. 1. for å lære ham å holde fast en gang for alle og 2. man får lagt masse verdi for utgangstilling i samme slengen.
Her er en video fra tirsdagens trening. Først gjorde jeg en hel apportering for å se hvor vi ligger an, deretter valgte jeg ut en del vi jobbet med. På tirsdag var det hold fast i utgangstilling, både når jeg gir han apporten og når han plukker den opp selv. Belønningen er en spesial laget leke til Vips. Spesielt lang og med spesielt mye saueskinn, han elsker den!