The pressure of making a choice

 

Vips trener å gå oppi saker før det ble vinter og kaldt (never mind the outfit…)

Jeg tror Vips ikke bare valgte meg men kom til meg for å lære meg å bli en bedre trener. Etter jeg strukturerte trenignsøktene har jeg begynt å føre en treningsplan jeg oppdaterer hver dag og etter hver økt.
Ikke noen fancy bok eller fine skjemaer men rett og slett bare en kladd på et ark på dataen hvor jeg har våre mål og våre delmål, etter hver økt blir det alltid noe å føre på eller stryke ut.
Foreksempel fant jeg ut at vi faktisk må ta tak i treningen å alltid ta de belønningene jeg tilbyr. Alt for ofte velger han å bare lete litt til etter godbiter før han engasjerer seg i leken eller venter litt ekstra på at jeg skal kaste en ball før han overtales til å kampe.
Slik det er nå ser prioriteringslisten hans slik ut:
1. MAT!
2. Løpe etter ting som blir kastet
3. Hoppe opp på meg
4. Kampe

Min liste ville sett litt annerledes ut om jeg kunne velge så jeg skal legge litt ekstra trykk på å kampe mer og overalt. Jeg er så glad for at jeg har fokusert så mye på lek tidlig, om ikke hadde den nok vært enda dårligere. Slik det er nå kamper han fint når han bare kommer igang så nå er det å korte ned overtalelsestiden kraftig så han sier; Ja, kult! til alt jeg foreslår.
I tillegg til å kampe mer skal jeg jobbe videre spesifikt med å kampe til tross for at at han vil noe annet.

Planen fremover er å ha 50 – 50 med økter hvor jeg har mat i hånden som han ikke får før han glemmer maten og kamper bra, kaste ball et par ganger og deretter ikke kaste igjen før han engasjerer seg bra i kamplek.
Når jeg skriver engasjerer seg bra i kamplek mener jeg at han skal ha øynene rettet mot leken og virkelig leke som best han kan, ikke noen fjaseleking mens han er klar til å slippe hvert øyeblikk for å få maten eller ballen.

Jeg har også satt meg opp noen mål vi skal klare til neste valpetreff

Løpe ut i ruta fra 15 m når det ligger en target der
stå på vei inn til meg i skritt eller trav på 10 meter
komme i utgangstilling når jeg stiller meg rett opp og ned og
å velge min pinne blant neseprøver Ingerid har lagt ut
Ingerid har sporty nok hevet seg på målmonsterplanen og skal ha klart
utgangsstillinger (på begge sider)
Nesedytter. Mange, raske.
Rygge
Sitt og bli mens hun går ifra
Da er det bare Susanne og Lene igjen som må ta utfordringen, jeg gleder meg!