Stevne 5 mai


Kenzi the cowboy var med som selskapshund og fikk masse miljøtrening

Igår var det stevne på Hove igjen og amokk stilte mannsterke opp. Det vil si begge to 🙂
Spike var eneste klasse 3 hund og fikk ligge fellesdekk med elitehundene. 2 hunder reiste seg (deriblant Kry, arg) men Spike han lå like støtt.
Jeg er skikkelig imponert over hvor langt han har kommet på den tiden han har vært hos Elin, og jeg husker dagen før debuten i klasse to at han ikke klarte å ligge stille i det hele tatt, men ålte seg fremover litt etter litt. Derfor var det ekstra gøy å se han klarte å ligge til tross for fristelser når de andre forsvant ut.
Resten av programmet gikk han veldig fint, den fineste foten jeg har sett på han noengang og ikke noe problem med å holde ut gjennom alle øvelsene. Litt mer trening på neseprøven og avstanden så er opprykket i boks.

Kry gjorde et kjempefint program igår, det var flere som sa vi gikk bedre enn vi har gjort før, det kjentes veldig bra og vi fikk vår andre førstepremie!
Noen detaljer må alltids slipes på, men dagene fremover skal brukes til en ting og en ting bare; Felles øvelser.
Det er fristende å klage over at jeg ikke får det til og at jeg trodde jeg hadde fikset det, men istedenfor skal jeg huske på noe vi bruker å si på kurs: Det er ikke hvordan du har det men hvordan du tar det!
Jeg kan ikke forandre noen karakterer gjennom å bli sur, så jeg skal heller oppdatere dere på hvordan jeg skal gå frem for å fikse det. Kanskje noen kan snappe opp noen tips eller kanskje jeg kan bla tilbake til våren 2010 om et år og le av at jeg var så bekymret.
Dag 1: Jeg deler opp fellestreningen i tre deler: 1) forstyrrelser 2) frivillig foran meg lenge og uten forstyrrelser og 3) akkurat de samme tingene når jeg gjemmer meg.
Idag startet jeg med å ligge frivillig foran meg lenge uten å flytte på ben, hode eller lage lyd. Jeg bruker å bøye meg ned til hun legger seg og så reiser jeg meg opp og går et steg tilbake for å vise at det er godkjent og at tidtakingen starter. Dersom hun gjør et eller annet som ikke inngår i planen avbryter jeg henne så hun må reise seg og at jeg enten gir en godbit til nemo eller bare leker litt selv. Målet når jeg avbryter er at hun skal logre mens jeg gjør det og bli enda mer ivrig etterpå for å få det til.
Første økt; 15 sekund, 45 sekund, 1 1/2 min.
Deretter gjorde jeg det samme men gjemte meg når hun la seg ned. Tiden var: 50 sekund, 2 min, 5 min.
Imorgen skal jeg legge 5 min og 6 minutt, kanskje det hjelper når hun ikke har så stor forventning men får inn at hun skal ligge lenge nesten hver eneste gang og SÅ få en kjempegod belønning.
Det vanskeligste vi gjorde idag var å leke med nemo bak ryggen hennes og sende han ut for å hente leker uten at hun skulle løfte hodet. Det var skikkelig vanskelig, men til slutt fikk hun det til hver eneste gang.
Deretter hadde jeg en økt hvor jeg lot henne sitte 2 minutt med meg fremme og så ligge 5 minutt med meg gjemt for å se om kanskje dette var vanskeligere. Men neida, hun gjorde alt hun skulle og fikk bra betalt for jobben.
Plan for imorgen:
Gjøre en fellesdekk uten å varme opp først
Trene på forstyrrelser
Gjøre en felles sitt og felles dekk konkurranselikt
1, for å se om det kommer frem noen feil og isåfall når og 2) for å kunne belønne kjempebra dersom hun ikke gjør noen feil.


Aasne var også med, noe hun var spesielt fornøyd med siden vi fikk pokal


Kari og hennes flotte flatt fikk opprykk til klasse 3!


Måtte bare ta med dette bildet selv om det ikke ble noe bra kvalitet. Jeg syns det er så bra å se folk belønne hundene sine ordentlig etter de har gått!