Slutt å plage søstra di!

 

Her kommer en liten filmsnutt av prosjektet; slutt å gjete søstra di!
Hverken Kry eller Vips er særlig ekstreme når det gjelder å gjete andre. Vips var verre når han var liten, men ikke i nærheten av den lille lusa vi nå har i hus. Hun er EKSTREMT irriterende. Men bare når Kry er med.
Hvis jeg går på tur med bare henne og Vips er det ingen problem, med andre hunder har jeg heller ikke sett det samme. Visst kan hun gjete litt på dem men ikke noe som er plagsomt og kun i korte stunder før hun leker videre eller løper som normale hunder.

Vold hjelper ikke, selv om Kry flere ganger har sagt skikkelig ifra til henne endrer det absolutt ingenting.
Derfor er planen å forandre litt på hennes syn på livet. Hun har ekstremt mye verdi for å være rundt Kry og relativt ingenting for å være rundt meg, det skal jeg endre på nå. Mer verdi for meg!
Jeg går heller ikke på tur med de to løse sammen, for jo flere ganger hun får øve seg på å være irriterende jo flinkere vil hun bli til det. Igår fikk Kry og Vips være med på tur, imorgen skal Vips og Flint få være med rundt gjerstadvannet. Jeg vet ikke hvor lenge jeg skal holde på sånn, men jeg ser en liten forbedring allerede. Idag var vi hos Elin for å trene og jeg slapp alle hundene ut for en kort luftetur før hun kom hjem. I starten av turen oppførte hun seg som en helt vanlig hund uten å være innpåsliten, og ikke før på slutten av den lille turen falt hun tilbake til gamle synder. Da gjorde jeg som på filmen under, tok henne i bånd og belønnet mye for å være hos meg, komme på innkalling (fremdeles i bånd), bli tatt i halsbåndet (siden hun egentlig ikke vil komme til meg når hun blir i det moduset), gå pent på siden og å ha fokus i leken.

Den første dagen av prosjektet brukte jeg på vei opp til heia, hvor alle hundene spurter opp bakken. Jeg hadde henne i bånd så hun ikke fikk belønne seg selv ved å springe etter, belønnet at hun tok kontakt med meg og lot meg ta tak i halsbåndet. For å gjøre det litt vanskeligere lot jeg Kry få ta leken et par ganger før jeg presenterte den for Flint igjen. Hun tar leken, men springer straks tilbake mot Kry. Siden jeg hadde henne i bånd kunne jeg fint få fokuset tilbake til meg og igjen få henne til å engasjere seg i leken.

Steg 1 er altså på god vei; verdi for meg i alle situasjoner hvor Kry er løs.