Sirkeltrening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fri ved fot føljetongen er ikke helt over enda, fremover kommer jeg til å fortsette å filme den videre treningen med flint mot en ferdig elitefot. Noen mål må en jo ha.

De fleste har vel hørt om sirkeltrening og tenker på treningsentere eller svette gymtimer. Vel, denne formen for sirkeltrening er mye morsommere men med minst like høy puls om du bare gir av deg selv i belønningene.

Til nå har vi trent på å søke opp posisjon, velge å begynne å jobbe, rette strekninger, vendninger og sideforflytninger. Det er på tide å gi de små krapylene en viss smakebit av hvordan det hele kommer til å se ut når det er satt sammen. Å gå en fot bestående av alle deler går ikke med Flint, til det har hun alt for lite utholdenhet og ikke gode nok detaljer. Men jeg kan trene på en slik måte at det blir lettere å sette sammen detaljene og øke motivasjonen til å gå lengre og lengre uten belønning.

Sett opp en stor firkant hvor du markerer alle hjørnene med en eller annen gjenstand. Velg deg ut hva du skal gjøre i de fire forskjellige hjørnene. Jeg valgte meg ut venstresvinger, høyresvinger, helt om og sideforflytninger mot høyre. På de rette strekkene går jeg vanlig fot men forsøker å starte på ulike måter og variere både hvordan jeg belønner og når jeg belønner. Du kan belønne så mye du vil, det er ikke viktig i starten.

Siden jeg dagen før hadde terpet sitt i utgangstilling blander hun når hun skal sette seg og når hun skal jobbe stående. Enda et godt argument for å jobbe med hunden stående når du trener vendinger og forflytninger, mer flyt og mindre stopp når hunden hele tiden prøver å sette seg på plass. Derfor har jeg ikke tatt med klippet om venstresvinger siden hele det hjørnet ble brukt til å få henne til å bli stående ved siden av meg uten å gjøre noe mer.

I høyresvingen og helt om tenker hun mer på å bli stående og der syns jeg vi har noe veldig bra på gang, hun har foreksempel finere høyresvinger enn vips allerede. I stegforflytninger til høyre begynner hun å tenke mer på sitt igjen, men likevel har hun en del bevegelser jeg syns er riktig lekre.

Når jeg går på sidene i vanlig fot forsøker jeg å gå til det kjennes likt ut, altså til hunden har gått i samme posisjon og med samme tempo en liten stund, det gir mer flyt i foten og et bedre inntrykk for de som ser på. Dersom hun blir litt for het og begynner å jobbe veldig forsøker jeg å belønne litt mer med godis enn leke.

Dette er første runden vi noengang har gått sirkeltrening, jeg skal fortsette å trene på de samme momentene og legge ut en ny film om noen dager.

Når hundene begynner å få fine detaljer kan du gjøre en side og et hjørne før belønning, eller en side, et hjørne og så enda en side før hunden får betalt. På den måten har hunden en viss peiling hva du har tenkt å gjøre og du slipper å tenke hva du skal gjøre neste gang eller hvor lenge du skal strekke strikken.

En stasjon av gangen til å begynne med!