Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Samling med elitetroppen – Hundetrener Siv Svendsen

Samling med elitetroppen

Det er lenge siden jeg har gått et kurs og lært så mye på bare en helg, men det har jeg altså gjort denne helgen. Vi har vært på samling med elitetroppen og var så heldige å få Jonte som instruktør.
Jeg liker ham, han er rett på sak, ærlig og treffer ofte spikeren rett på hodet. Dere trodde kanskje det bare gjaldt hundene og treningen? Neida, her fikk førerne også så hatten passet, og det tror jeg jaggu jeg hadde godt av.

“Hva fan e problemet? Gå inn och visa upp din hund!”

Så i helgen har jeg fått høre at jeg har en fantastisk bra hund, at jeg må stole mer på henne og at det bare gjelder å bygge trygghet, være selvsikker i ringen og kjøre på uten å være redd for at det blir feil.
Når det blir feil er det jo bare en fin mulighet for å forklare for hunden hva den ikke skal gjøre og hva den skal gjøre. DET syns jeg er en god ting å huske på, at ikke alt trenger å være så perfekt hele tiden.

På fredag hadde vi en mini konkurranse hvor vi valgte ut fire øvelser selv. Det jeg fikk beskjed om var at jeg gikk inn i ringen som jeg bad om unnskyldning, ikke stolte på at hunden min skulle gjøre det og viste det både gjennom kommandoene mine og holdningen min.
Tja, det kunne ikke vært mer rett. Etter stevnet på Bryne stoler jeg ikke på at det skal gå bra for fem øre. Men både i Bø og i helgen viser hun at jovisst kan hun, og VI kan. Nå er det bare opp til meg å fortsette og bygge trygghet og helhet på treningene frem mot neste konkurranse.

Når vi er på samlinger og stevner er det også en ypperlig mulighet for unghundene å få trene i nye miljøer, med andre lukter, annet utstyr og nye forstyrrelser.
Flint fikk være med inn i hallen korte økter alle dagene.
Jeg fokuserte først og fremst bare på å leke med meg. Her kommer forventningslyden til sin rett. Først var hun nemlig ekstremt opptatt av alle de andre hundene og menneskene og hadde ikke tenkt å leke med meg. Men så fort jeg begynte å lage lyden var hun helt med og satt foran meg med forventning til jeg tok frem leken og hun kunne kaste seg over den.
For å smyge inn litt trening på fokus og konsentrasjon stjal jeg leken, fikk en frivillig sitt og deretter sitt og bli mens jeg gikk ifra henne før hun får leke videre. Det er ikke snakk om mange stegene eller lange konsentrasjonsøktene, men de er effektive.
Når vi hadde lekt litt ble det tvangskosing i fanget for å få henne til å ligge og slappe av mens de andre minglet rundt og trente litt.

Det aller morsomste var at jeg hadde med neseprøvebrettet mitt og fikk trent på dette blant de andre. Først var hun ikke fokusert i det hele tatt, men ganske snart (etter å ha funnet ut at det ikke hjelper å kaste seg ut i båndet mot de andre) begynte hun å søke og fikk kveldsmaten sin på den måten. Det er helt perfekt når man får trent tidlig med forstyrrelser, spesielt på en øvelse hvor det er enkelt for hunden å gjøre rett.

I tillegg til dette fikk hun litt snacks for å gå fot, begynte treningen på å bytte leke og avstandstrening på stå-ligg.

Nå har jeg nettopp løpt rundt huset 5 ganger for å få tak i henne etter en tisserunde hvor hun nektet å komme inn igjen. God natt!