Rot ved fot

Apropos godfølelse i ringen så kan man jammen bli lurt mange ganger. Jeg var så fornøyd med Kry sin fot når vi gikk på lørdag, hun lå der hun skulle og vi fikk 9 i karakter. Veldig veldig fornøyd, helt til jeg så filmen. For hva ser jeg, joda hun ligger der hun skal men med alt for høyt aktivitetsnivå, hun prøver alt for hardt hele tiden og resultatet blir at det ser ut som hun halter.

Ikke så rart igrunn for jeg har nesten utelukkende belønnet med leker på foten for å få henne til å gå som jeg vil og med fullt fokus.

Ti fikk jeg, nå var det på tide å få ned aktivitetsnivået og få det til å se trivelig ut også, ikke bare føles bra. (Det føles forresten ikke bra ut lengre når hun går som på lørdag, allerede kan jeg kjenne stor forskjell på når hun går som jeg vil og ikke)
Det enkle er ofte det beste, jeg byttet ut flere av lekeøktene med godbiter istedenfor og fokuserte på  å belønne når hodet hennes lå på samme sted hele tiden. Når hun prøver litt for hardt kan jeg nemlig merke at hodet hennes går og kompenserer for at hun er for heit. Frem og tilbake, ikke så mye men nok til at jeg merker det godt.

I starten gikk jeg ganske sakte for å gjøre det lett for henne og siden jeg ikke kan se henne fra siden forsøker jeg å belønne der det kjennes rett ut, når hun går litt jevnere.

Det jeg også la merke til når jeg redigerte videoen idag var halen hennes. Jeg vet vi har snakket om det før, en border collie med halen ned konsentrerer seg. Man kan nemlig se i filmen at de gangene hun er for høyt i aktivitet (og forventer en belønning) går halen høyt opp. Jo mer hun går som jeg vil jo mer går halen ned. Ha ha, morsomt. Så nå må jeg begynne å ha halevakter med meg på trening.

Første del av videoen er fra stevnet, andre del er fra jeg startet treningen og tredje del fra en kjede igår på klubben. Og jada, jeg har klippet og limt så dere får se både det verste og det beste.

 

 

Nå pakker jeg bilen med alt man kunne tenke seg og setter kursen mot Stavanger, stevne imorgen og samling på søndag. Jeg gleder meg skikkelig, det er akkurat som å ha tusen små ferier hele året når man drar bort på kurs og stevner. Alenetid, sjokoladetid, treningstid. Hvis det er to ting jeg har som mål for dette stevnet er det:

1. At hun ligger helt flatt hele fellesdekken og
2. At hun ligger helt stille før jeg skal ta innkalling

Begge disse tingene gikk galt forrige stevnet så jeg kjenner at resten av programmet får bare gå som det går. Kryss fingrene!