Ridehuset

Denne uka har vi hatt det så travelt med å trene, planlegge trening, filme trening, evaluere trening og vaske leker fri for ridehusmøkk at jeg tilogmed drømmer om rutesendinger og ta i øvelser om natta.

Når vi er så heldige å få leie ridehuset på dagen har vi bestemt oss for å lage ordentlige treningsplaner så vi får brukt timene i ridehuset på en mest mulig effektiv måte.
Det vil si at vi lager planer for hva slags øvelser vi skal ha med i kjedene og hvor vi skal legge belønningene i kjedene. Istedenfor å trene på at kry skal få en bra stopp på innkallingen baker jeg det inn i en liten kjede med avstand, mannekeng og deretter en innkalling hvor jeg frir henne ut til en belønning bak henne som enten ligger gjemt uten at hun vet det eller som elin kaster ned idet hun får værsågod kommandoen.

Dersom neseprøven ikke er ferdig enda går det an å ta en halv fri ved fot, dekk fra holdt og deretter en neseprøve hvor jeg bare har med søket og belønner for det (det vil si at jeg sitter helt nærme pinnene så vi ikke har med løping hverken ut eller inn)
Hvis man skal vente til alle øvelsene er ferdige før man begynner å kjede så blir treningen lite effektiv. Hunden får enda mer trening i at detaljer = masse belønning og korte repetisjoner mens kjedingen blir forutsigbar og lite spennende. Kjør variert. Kjør kjeder!

Jeg har satt samme en liten videosnutt av treningen vår de siste dagene.
Vi har trent masse på værsågod øvelser med alle hundene og ta i øvelser med vips hvor man må løpe i full fart og klippe leken jeg holder i hånden. Det mest gledelige av alt er at han har begynt å gallopere rundt stolen når jeg står på litt avstand, jeg blir så glad!
Kry og spike har blitt drillet i neseprøven på alle mulige måter, med mange pinner, få pinner, over spennnede lukteflekker og i fart.

Til fartsøvelser på neseprøven har jeg tatt i bruk å springe rundt en gjenstand, hun løper rundt og idet hun er på vei mot meg så sier jeg søk. Jeg har variert mellom å stå helt nærme pinnene for å ha full kontroll på søket til å stå på lengre avstand så hun må løpe forbi meg og søke.

Et øyeblikk trodde vi våren var kommet, det ble grønt på heia bak huset (eller i det minste bart) men den gang ei, vinteren er tilbake for fullt og vi har mer snø enn vi noengang kan huske.
Flaks for oss at konkurransen imorgen går innendørs, vi er mer enn klare for tur med gode venner, skrønehistorier og shopping!